Spania. O MIE de poliţişti mobilizaţi pentru o "afacere" condusă de români. Peste ŞAIZECI de arestări

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

S-au mobilizat o mie de polițiști, 68 de arestați, zece kilograme de droguri confiscate și 74.000 de euro găsiţi . Este soldul provizoriu  după ce Poliția Națională și Garda Urbană a destructurat o operaţiune regizată din România, care preluase controlul asupra traficului de heroină și cocaină din cartierul El Raval, Barcelona, scrie abc.es.

Operațiunea, denumită Colosseum, avea în vedere trei rețele coordonate de români, pakistanezi și nigerieni, care făcuseră din orașul vechi centrul lor de afaceri.

Liderii grupării dețineau controlul absolut asupra vânzărilor și profiturilor din România și aveau delegați la Barcelona care, la rândul lor, controlau vânzătorii.

Filiala pakistaneză se ocupa în principal de aprovizionarea clanului românesc, în timp ce nigerienii au început să capete importanță odată cu restricţiile, atunci când starea de alertă a oprit intrarea „catârilor” care transportau droguri din Pakistan și Anglia.

Anul trecut, în operațiunea Suricat, agenții au reținut în jur de cincizeci de persoane, inclusiv mai mulți „lateros” - vânzători ilegali de băuturi stradale - care s-au specializat în vânzarea cu amănuntul a drogurilor. Absorbiseră o piață care fusese orfană de lovitura dură a drogurilor Raval în 2018. Deținuții de miercuri au încercat să se mute. Obiectivul poliției era tocmai oprirea "rădăcinilor" operaţiunii, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel