Sos de usturoi arăbesc, rafinat și cu un gust intens

Sos de usturoi arăbesc, rafinat și cu un gust intens
Sos de usturoi arăbesc, rafinat și cu un gust intens

Sosul de usturoi în stil arăbesc este rafinat și are un gust intens, ideal pentru a însoți orice tip de friptură. Acest sos este fabricat din ingrediente de bază, în special usturoi și lămâie, iar amestecul acestora rezultă într-un sos perfect pentru orice masă pe care doriți să o mâncați. 

Atunci trebuie doar să notezi această rețetă excelentă pe care ți-o propunem astăzi, te va surprinde!

Vezi și: Mămăligă boierească. Un deliciu autentic românesc, după o rețetă veche de un secol

Ingrediente: 

2 căpățâni de usturoi

1 lămâie

3 căni de ulei de măsline

1 linguriță de sare de mare

Încearcă și un desert: Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele

 

Sos de usturoi arăbesc - Mod de preparare

 

Pentru a face sosul de usturoi arăbesc începeți mai întâi să curățați cățeii de usturoi. Apoi trebuie să le așezați în paharul blenderului, împreună cu o lingură mică de sare de mare. Acum ar trebui să începeți să adăugați uleiul foarte ușor, în timp ce bateți usturoiul cu ajutorul mixerului electric.

Odată ce amestecul ambelor ingrediente începe să se îngroașe, trebuie să stoarceți lămâia. Se amestecă de câteva ori, până când acest amestec capătă o anumită consistență și apoi se transferă într-un castron. Acoperiți acest castron cu folie de plastic și lăsați-l să se răcească în frigider.

Recomandare: dacă nu vă este ușor să încorporați uleiul cu usturoiul, puteți adăuga o lingură mică de muștar sau un gălbenuș de ou.

Poftă bună!

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy