Salvini, după MASACRUL din Noua Zeelandă: "Mereu e vina lui Salvini"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Vicepremierul şi ministrul de interne italian Matteo Salvini a condamnat vineri atacurile antimusulmane de la Cristchurch, în Noua Zeelandă, menţionând că-i "compătimeşte" pe cei care au asociat politicile de extremă dreapta pe care le susţine cu acest masacru, relatează dpa.

Teroriştii care au deschis focul în două moschei din Christchurch ("Biserica Domnului", în engleză) în timpul rugăciunilor de vineri, omorând 49 de oameni, au folosit arme inscripţionate cu nume cunoscute din istorie şi nu numai. Între aceste nume figurează şi cel al neonazistului italian Luca Traini, care a rănit acum un an cu focuri de armă şase migranţi africani la Macerata, atac ce a provocat consternare la nivel naţional.

După atacul de la Macerata, în centrul Italiei, s-a aflat că Traini candidase fără succes în alegerile locale din partea Ligii, partidul lui Salvini, iar vicepremierul a stârnit controverse sugerând că "imigraţia necontrolată" a fost de vină, cel puţin parţial, pentru gestul său. "Oricine împuşcă oameni este un criminal, indiferent de culoarea pielii victimelor. Dar e foarte clar că imigraţia necontrolată, invazia din ultimii ani creează agitaţie socială", a afirmat atunci Salvini.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE din Noua Zeelandă! Unul dintre atacatori, LIVE în timp ce împușca persoanele în moschee (VIDEO)

Vineri, deputata de opoziţie Alessia Morani s-a numărat printre cei care au făcut o legătură între acele comentarii şi violenţele extremiste din Noua Zeelandă. "Vă aduceţi aminte de #Salvini despre #Traini? Nu a trecut decât un an. Astăzi ministrul de interne nu vorbeşte? Ce crede despre #masacrul de la Christchurch?" - a transmit ea pe Twitter.

Replica lui Salvini nu s-a lăsat aşteptată.

"Masacru în #Noua Zeelandă, condamnare şi dispreţ absolut pentru asasinii josnici, rugăciuni pentru victimele inocente şi compătimire pentru cei care spun mereu că e vina lui Salvini", a reacţionat ministrul pe aceeaşi reţea socială.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel