Românii morți în accidentul cumplit din Italia, ajung, în sicrie, acasă: Fiul lor, unicul supraviețuitor din familie. „Emilian a fost păzit de Dumnezeu“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Soții Francisc și Tatiana Ciobanu, împreună cu fiica lor, Diana, vor fi înmormântați marți, 16 noiembrie 2021, în localitatea Hălăucești. Cei trei români au decedat în urma unui accident teribil care s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni în zona Triestina-Portegrandi din municipiul Quarto d’Altino, Italia.

Familia celor trei ieșeni din comuna Hălăucești morți în tragicul accident din Italia are nevoie de ajutor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite și pentru înmormântarea acestora. Costurile repatrierii depășesc 5 mii de euro.

Soții Francisc și Tatiana Ciobanu, împreună cu fiica lor Diana, vor fi înmormântați în comuna Hălăucești din județul Iași. Familia acestora are nevoie de ajutor pentru a plăti costurile repatrierii și înmormântarea celor trei, care va avea loc marți, 16 noiembrie 2021. Banii care se vor strânge vor ajunge și la Emilian Ciobanu, în vârstă de 19 ani, fiul celor doi soți decedați. Acesta a rămas singur pe lume și are nevoie de ajutor.

Vezi și: Familie întreagă de români, moartă în Italia, într-un groaznic accident rutier - FOTO

Românii morți în accidentul cumplit din Italia, ajung, în sicrie, acasă

 

„Repatrierea lor depășește suma de 5.000 de euro. Este o sumă destul de mare și mai sunt și cheltuielile de înmormântare, pe care nu prea ni le permitem, că avem și noi greutățile noastre. Marți, 16 noiembrie 2021, ar trebui să fie înmormântarea, nu știm încă ora. Trupurile neînsuflețite vor pleca din Italia, vineri, 12 noiembrie 2021, și ar trebui să ajungă duminică sau luni. Emilian, fiul lor, care a rămas singur pe lume, vine și el spre România, e distrus și încă nu înțelege ce s-a întâmplat, la fel ca noi ceilalți. Avem nevoie de ajutor, pentru a-l putea ajuta și pe el mai departe, până o să reușească să se descurce singur.

Vezi și: Durere nemărginită pentru fiul românilor uciși în Italia. Emilian și-a pierdut mama, tatăl și sora într-o secundă: „M-am trezit fără familie” - VIDEO

Nu vrea să se mute în România, vrea să rămână acolo, să își continue studiile și să își găsească ceva de muncă. Nu știm ce bani aveau, dacă aveau, se descurcau și ei greu, că munceau mai mult sezonier, fiind un oraș turistic”, a declarat Francisc Răchiteanu, fratele femeii decedate în accident, citat de BZI.

Francisc Răchiteanu, fratele Tatianei Ciobanu, povestește că a primit trista veste chiar când se afla la serviciu. Acesta abia aștepta să își revadă sora, cu care nu se mai întâlnise de aproape un an. Soții Ciobanu și cei doi copii plănuiau să sărbătorească Crăciunul acasă, alături de familie, însă totul s-a spulberat într-o secundă. Fratele femeii decedate a precizat că Emilian, fiul care nu a fost implicat în accident, a fost ferit de tragedie în ultima clipă.

Fiul lor, unicul supraviețuitor din familie. „Emilian a fost păzit de Dumnezeu“

 

„Suntem distruși, nu ne așteptam la așa veste. Eu eram la serviciu, era ora 12:00 când m-a sunat o prietenă din Italia și mi-a spus ce s-a întâmplat. Nu i-am mai văzut de aproape un an. Îs plecați de 15 ani și veneau acasă cam de două ori pe an sau cât de des puteau și ei. Acum, știu că aveau bilete luate să vină de Crăciun. Îi așteptam cu mare drag să vină, dar anul acesta Crăciunul va fi mai trist fără ei, nu vor mai fi aici.

Se pare că Emilian a fost păzit de Dumnezeu, doar o minune a făcut ca el să nu fie cu ei în mașină. Sora și cumnatul meu au plecat la gară să o ia pe Diana, că venea cu trenul din orașul unde locuiseră ei vreo 10 ani, iar recent se mutaseră. Emilian a vrut și el să meargă cu părinții să o ia pe sora lui, dar s-a răzgândit în ultimul moment. Parcă Dumnezeu a vrut ca el să nu plece de acasă, altfel acum tragedia era și mai mare. Ne rugăm pentru sufletele lor, dar și pentru Emilian să aibă putere să treacă peste tot”, a precizat Francisc Răchiteanu, fratele femeii decedate în accident.

Continuarea, pe BZI.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel