Româncă depistată cu COVID la două luni după rapel, moartă la spital. Medicii nu-și explică situația

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O femeie de 70 de ani din județul Cluj, vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda, după ce a fost depistată cu COVID, la două luni după rapel.

Medicul  Sergiu Habago,  specialist ATI, cel care a tratat pacientul, crede că, în ciuda testului PCR pozitiv, „femeia nu a murit de COVID”, potrivit Libertatea, care citează surse G4Media.

Victor Andrașoni, directorul medical al spitalului a transmis că „pacienta avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu COVID și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit”.

Aceeași poziție a adoptat managerul spitalului, dr. Ovidiu Stănilă: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz”.

Româncă depistată cu COVID la două luni după rapel, moartă la spital

 

Sergiu Habago, medic specialist ATI, care a tratat pacienta, crede că acest caz nu are vreo legătură cu COVID-ul activ. „Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o cardiacă, care, probabil, a avut o expunere la COVID undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv. După cum bine știm din literatura de specialitate, un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba cândva de o infecție COVID minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6.700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Dar e strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune”, a spus doctorul Sergiu Habago.

Medicul spune că după testul PCR pozitiv, femeii i-au fost făcute cel puțin alte patru test antigenige și toate au ieșit negative. „A avut evoluție proastă de la început. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții COVID clasice. A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă. A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele”, a mai declarat medicul pentru G4Media.

Medic: „Nu cred că de COVID a murit“

 

„În certificatul de deces poate apărea COVID, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de COVID a murit. Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit“, a mai spus medicul. Sergiu Habago.

Șe cunoaște că vaccinurile nu oferă protecție 100%, te poți infecta chiar dacă ești vaccinat, dar, cel puțin în cazul Pfizer, specialiștii explicau că serul oferă protecție împotriva formelor severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel