Român, condamnat la închisoare în Ungaria. Bărbatul este acuzat de trafic de migranți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Judecătoria Kiskunhalas a condamnat un român, de 29 de ani, și un georgian, de 27 de ani, la 2 ani de închisoare și 4 ani de interdicție de a intra în Ungaria, fiind acuzați de trafic de persoane.

Szabolcs Sárközy, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Kecskemét, a relatat că, pe data de 30 decembrie 2021, cetățeanul român a fost prins în timp ce ajuta mai multe persoane străine să ajungă în Austria. 

Camionul condus de șoferul român a fost oprit de poliție la periferia orașului Balotaszállás. În interior, oamenii legii au depistat 13 cetățeni afgani, care doreau să ajungă în Austria, transmie baon.hu.

De asemenea, pe  5 ianuarie a acestui an, un georgian a ajutat 7 cetățeni sirieni, care fugiseră ilegal din Serbia în Ungaria, să ajungă în Austria.

Agenții de poliție au percheziționat mașina georgianului și au depistat cinci migranți în salon, iar alți doi în în portbagaj. Când poliția a tras pe dreapta automobilul la periferia orașului Balotaszállás, georgianul nu a a oprit. Acesta a fost reținut, în cele din urmă la Kiskunhalas, unde a fost și arestat.

Polițiștii din județul Tolna, din Ungaria, au verificat, pe data de 23 martie, pe autostrada M, un microbuz, cu numere de înmatriculare românești.

 

Ungaria. Microbuz, condus de un român, oprit pe autostradă. Șoferul a fost dus la audieri de polițiștii maghiari

 

În data de 23 martie 2022, la ora 6, oamenii legii au inspectat un microbuz românesc, pe autostrada M9, în zona Bogyiszló. Mașina era condusă de un tânăr român, de 25 de ani, transmite Poliția Ungară.

Șoferul transporta 17 migranți ilegali, care nu au putut oferi o dovadă credibilă a identității lor și a legalității șederii lor în Ungaria. Toți pasagerii s-au declarat cetățeni afgani. 

Migranții ilegali  au fot escortați înapoi la frontiera de securitate temporară, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Secția Penală a Sediului Județean de Poliție Tolna a deschis un doar penal pe numele românului, penal pentru suspiciunea întemeiată de trafic de persoane. În Ungaria, traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel