Remaniere. Florin Iordache, după refuzul lui Klaus Iohannis: "Sper că va fi ales alt preşedinte"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Florin Iordache a izbucnit după ce preşdintele Klaus Iohannis a anunţat că nu este de acord cu propunerile de miniştri trimise de premierul Viorica Dăncilă. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor speră că preţedintele va fi schimbat la următoarele alegeri şi susţine că varianta restructurării este soluţia, asta însemnând chiar să îl ocolească pe şeful statului.

Florin Iordache a criticat dur refuzul preşedintelui Klaus Iohannis, de a semna decretele de numire pentru cei trei noi miniştri propuşi de Guvernul PSD-ALDE.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, după ce a fost sunat de Dăncilă: "Această remaniere mi se pare o farsă"

"Mi se pare totuşi un abuz, atât timp cât premierul Viorica Dăncilă a prezentat nişte demisii ale colegilor mei din Guvern, preşedintele, potrivit ultimei decizii, trebuie să ia act de acele demisii, dar, totuşi, pentru preşedintele nostru, care sper că va fi ales un alt preşedinte în noiembrie, 'de îndată', aşa cum spune ultima decizie a Curţii, 'de îndată' însemna de joi, de când i-a trimis doamna Dăncilă. Dar totuşi, până la Sibiu e drum lung, a avut timp de gândire şi asta este...", a spus Florin Iordache.

 

Florin Iordache: "Restructurarea Guvernului, cea mai rapidă soluţie"

 

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor nu exclude acum varianta restructurării în parlament, o modalitate prin care Guvernul paote fi schimbat fără ca preşedintele să poată interveni.

Citeşte şi: Iordache explică prezența membrilor Comisiei de la Veneția în România: "Pârâcioșii de serviciu de la PNL și USR"

"Cred că cea mai rapidă soluţie în acest moment este soluţia restructurării. În acest fel vom demonstra preşedintelui şi opoziţiei că avem o majoritate consolidată. Pentru restructurare ne trebuie 233 de voturi. Din câte ştiu eu, coaliţia are peste 240 de voturi în acest moment. Şi în condiţiile în care, în Parlament, Viorica Dăncilă va veni cu formula de restructurare a cabinetului, preşedintele nu va putea să ia act decât de această decizie a Parlamentului. În coaliţie se va hotărî", a mai spus Florin Iordache. 

 

Klaus Iohannis: "E o încercare de a-l ocoli pe Președinte"

 

În cadrul declaraţiilor de presă făcute marţi, La Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a spus că această "încercare de ocolire" a sa ar putea atrage eventuale sancţiuni juridicie.

"Deocamdată suntem în situația unei remanieri solicitate, pe care tocmai am refuzat-o ca principiu. Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuși în Parlament, dar o astfel de încercare aș trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe Președinte și vom vedea, împreună cu departamentul de specialitate, ce acțiuni juridice s-ar impune atunci.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel