Klaus Iohannis, după ce a fost sunat de Dăncilă: "Această remaniere mi se pare o farsă"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut astăzi primele delcaraţii după ce a fost sunat chiar de premierul Viorica Dăncilă, însă nu i-ar fi răspuns la telefon. Preşedintele a promis că o va contacta pe Viorica Dăncilă imediat ce programul îi va permite.

"În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situaţie şi, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă. Nu are nimic de-a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare. Nu are treabă cu agenda românilor sau a României. Este cauzată de o răfuială, mai degrabă, din interiorul PSD.

Citeşte şi: Dăncilă - Iohannis, DISCUȚIE de ULTIMĂ ORĂ

Ca atare, mi se pare că această  este remaniere neavenită. Pe de altă parte, avem cele trei demisii şi, la un moment dat, evident că aceste trei persoane vizate vor pleca. Însă cele trei propuneri care au fost făcute pentru a-i înclocui pe cei care pleacă sunt propuneri cu care nu sunt e acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcţia de ministru şi, în consecinţă, nu accept această remaneire în forma în care a fost propusă", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni.

 

Klaus Iohannis: "Am avut o discuţie cu Vorica Dăncilă. I-am spus să vină cu alte propuneri"

 

Şeful statului a confirmat jurnaliştilor prezenţi la Cotroceni că a avut o discuţie la telefon cu premierul Viorica Dăncilă şi i-a explicat că nu este de acord cu cele trei propuneri care ar urma să înlocuiască miniştrii remaniaţi. Preşedintele susţine că aceştia nu sunt pregătiţi pentru funcţiile în care sun vizaţi şi că nu va lua act de demisiile trimise de Viorica Dăncilă.

"Am avut o discuţie telefonică cu doamna premier şi am rugat-o fie să vină cu alte propuneri, fie să vină cu propuneri pentru ministri interimari până când PSD vine cu propuneri pe care le pot accepta. (...) Dacă Parlamentul încearcă vreo restructurare, vom vedea dacă vor reuşi, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe preşedinte. Vom vedea prin departamentul de specialitate ce sancţiuni juridice se impun atunci", a mai punctat preşedintele Klaus Iohannis.

Declaraţiile vin după ce premierul Viorica Dăncilă ar fi încercat să îl contacteze pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre situaţia celor trei miniştri remaniaţi din Guvern. Potirvit unor surse citate de presă, şeful statului nu ar fi răspuns atunci la telefon, însă a promis că o va contacta pe Vorica Dăncilă de îndată ce îi va permite programul.

De altfel, Viorica Dăncilă a spus încă de săptămâna trecută că îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis, când a trimis cele trei propuneri de miniştri pentru a-i înlocui pe Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero.

Ştire în curs de actualizare...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel