Iordache explică prezența membrilor Comisiei de la Veneția în România: "Pârâcioșii de serviciu de la PNL și USR"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Florin Iordache a comentează prezența membrilor Comisiei de la Veneția în România, într-o perioadă în care se forțează modificarea celor două Coduri Penale. 

Întrebat dacă va exista un dialog cu membrii Comisiei de la Veneția pe marginea modificărilor aduse la cele două Coduri Penale, Iordache a spus:

"Comisia de la Veneția se va întâlni cu noi joi, la ora 11.00. Până atunci vor avea discuții cu reprezentanți de la Ministerul Justiției și Asociații, CSM-ul. Comisia de la Veneția va veni să discute punctual pe Legile Justiției. Așa cum știți, pârâcioșii de serviciu, respectiv PNL și USR, au mers la Strasbourg și s-au plâns că nu știu ce s-a întâmplat. În aceste condiții, Comisia a venit să vadă dacă OUG 90, OUG 92 și OUG 7 au adus atingere la Legile Justiției. 

Vom avea un punct de vedere la această întâlnire. Nu avea nicio legătură modificarea Codului Penal cu discuția pe Legile Justiției cu reprezentanții Comisiei de la Veneția. Nu am amânat discuțiile. Mâine, la ora 12.00, vom avea și votul final pentru a trimite președintelui aceste două coduri".

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei a aprobat, marţi, raportul la proiectul de modificare a Codului penal în forma adoptată de Senat, nefiind acceptat niciun amendament al Opoziţiei. Proiectul urmează să intre miercuri în dezbaterea şi votul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va întâlni cu membrii Comisiei de la Veneția pentru a discuta pe marginea modificărilor la Legile Justiției și la Codurile Penale.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel