Război în Ucraina. Sute de mii de persoane, blocate în Mariupol: „Oamenii stau în subsoluri în condiții inumane, fără mâncare și fără curent”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 350 mii de oameni sunt încă blocați în Mariupol, orașul din sud-estul Ucrainei care a fost asediat de trupele ruse pe 1 martie, scrie CNN.

„Având în vedere că sunt 540.000 de locuitori și aproximativ 150.000 de persoane evacuate în primele trei zile, când încă era în siguranță, estimăm că aproximativ 350.000 de persoane sunt încă blocate în Mariupol”, a declarat Petro Andrișcenko, consilier al primarului din Mariupol.

În ultimele zile au eșuat mai multe încercări cu privire la evacuarea civililor din Mariupol. „Majoritatea oamenilor stau în subsoluri și adăposturi în condiții inumane. Fără mâncare, fără apă, fără electricitate, fără încălzire”, a spus Andrișcenko.

Citeste si: Medici și pacienți ai spitalului de terapie intensivă din Mariupol, luați ostatici de trupele rusești: „Ei trag, noi stăm în subsol“

 

Vorbind despre victimele civile, consilierul primarului din Mariupol a declarat că cifrele prezentate de poliție și unitățile medicale sunt inexacte. El a menționat că, până duminică, s-a confirmat faptul că 1.800 de persoane au fost ucise.

 

Război în Ucraina. Sute de mii de persoane, blocate în Mariupol: „Oamenii stau în subsoluri în condiții inumane, fără mâncare și fără curent

 

Este a douăzecea zi de război în Ucraina. În noaptea de 14 spre 15 martie, mai multe explozii au avut loc în Kiev și Harkov. SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. Statele UE au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE blochează importurile de oțel și fier din Federația Rusă.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel