Conflictul din Ucraina a ajuns la ușa NATO. Poligon de lângă Polonia, lovit de rachete

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme

Rachete rusești au lovit duminică o mare bază ucraineană în apropierea graniței cu Polonia, membră NATO, ucigând 35 de persoane și rănind 134, a declarat un oficial ucrainean local, într-o escaladare a războiului în vestul țării.

Ministerul rus al Apărării a declarat că atacul aerian a distrus o cantitate mare de arme furnizate de națiuni străine care erau depozitate în baza respectivă și că a ucis „până la 180 de mercenari străini", anunță Reuters.

Reuters nu a putut verifica victimele raportate de ambele părți.

Atacul asupra Centrului internațional de menținere a păcii și securității din Yavoriv, o bază de antrenament situată la doar 25 de kilometri de granița cu Polonia, care a găzduit anterior instructori militari NATO, a adus conflictul la ușa NATO.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei avertizase sâmbătă că unele convoaie de transporturi de arme occidentale către Ucraina ar putea fi considerate ținte legitime.

Marea Britanie a declarat că incidentul marchează o „escaladare semnificativă" a conflictului.

Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a spus, la emisiunea „Face the Nation" de la CBS, că orice atac pe teritoriul NATO va declanșa un răspuns din partea Alianței.

Guvernatorul regional Maksym Kozytskyy a declarat că avioanele rusești au tras aproximativ 30 de rachete asupra bazei din Yavoriv, adăugând că unele au fost interceptate înainte de a ajunge la sol.

Peste 2.100 de locuitori din Mariupol, ucişi de la începutul ofensivei ruse

 

Peste 2.100 de locuitori din Mariupol, un oraş-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse, au fost ucişi de la începutul ofensivei, a anunţat duminică primăria, relatează AFP.

"Ocupanţii lovesc cinic şi deliberat clădiri rezidenţiale, zone dens populate, distrug spitale de copii şi infrastructurile urbane (...). Până în prezent, 2.187 de locuitori din Mariupol au murit în atacurile ruse'', a informat Primăria Mariupol pe Telegram.

Orașul Mariupol își epuizează ultimele rezerve de alimente și apă

 

Orașul portuar ucrainean Mariupol, aflat sub asediu de 12 zile, își epuizează ultimele rezerve de alimente și apă, în timp ce forțele rusești ar continua să bombardeze obiective nemilitare.

Orașul portuar ucrainean Mariupol, aflat sub asediu, își epuizează ultimele rezerve de alimente și apă, a declarat duminică consiliul municipal, adăugând că forțele rusești care blochează orașul continuă să bombardeze obiective nemilitare.

„Oamenii se află într-o situație dificilă de 12 zile. Nu există electricitate, apă sau încălzire în oraș. Aproape că nu există comunicații mobile. Ultimele rezerve de alimente și apă se epuizează", a precizat consiliul municipal într-o declarație online, citată de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel