Rareş Bogdan, despre mesajele xenofobe primite de românii din Londra: "Trebuie să ne protejăm cetăţenii"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Europarlamentarul Rareş Bogdan a reacţionat după ce mai mulţi oameni de afaceri români din Londra au primit mesaje xenofobe.

"Revin cu știrea asta și vă întreb: credeți că suntem în pragul unui fenomen care se va amplifica odată cu Brexit? Oare ce cred medicii, instalatorii, taximetriștii, it-știi, tâmplarii români din UK când văd așa ceva? Trebuie să ne protejăm cetățenii, oriunde s-ar afla, trebuie să ne protejăm numele, să ne apărăm demnitatea. Știți cumva dacă au răspuns autoritățile britanice ceva după protestul trimis de ambasada noastră din Londra?", a scris Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Londra. Cele două firme româneşti care au primit ameninţări xenofobe, vizitate de oficialii Ambasadei României

Mai mulți oameni de afaceri români din Burnt Oak, o suburbie a Londrei poreclită „Mica Românie”, au primit prin poștă un mesaj xenofob.

Românii, când au deschis plicul, au avut parte de o surpriză neplăcută: un articol de ziar cu frații Lupu, iar sub articol mesajul: „Plecați acasă și luați-vă escrocii și țiganii cu voi!”.

Articolul însoțit de mesaj face referire la Valentin Lupu, de 25 de ani, Grigore Lupu, de 39 de ani, și Alexandru Lupu, de 43 de ani, care au fost condamnați la 28 de ani de închisoare de către tribunalul din Blackfriars Crown. Cei trei bărbați erau membrii unei grupări criminale care făcea trafic de persoane, pe care le aduceau în Marea Britanie pentru a le exploata în construcții.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel