Raport MAI. Poliţist PRINS cu MINCIUNA în timpul operaţiunilor în cazul Caracal

Andreea Cosma |
Data publicării:

Noi amănunte ies la iveală din Raportul MAI, întocmit în urma derulării anchetelor de la Caracal. Potrivit acestui document, însuşi adjunctul de la poliția județului Olt, comisarul-șef Nicolae Alexe, și-ar fi mințit șeful atunci când a fost întrebat când a aflat despre dispariția Alexandrei. 

Alexe îl înlocuia pe șeful IPJ Olt, care era în concediu, în ziua în care Alexandra Măceşanu a dispărut de acasă. 

Citeşte şi: Fiica lui Gheorghe Dincă, PRIMELE DECLARAŢII după acuzaţiile de trafic de persoane

Potrivit raportului Corpului de Control, trimis și la CSAT, se arată că Alexe i-a spus șefului său că a fost anunțat mult mai târziu de dispariția Alexandrei, deși orele apelurilor sunt trecute în raport.

Mai mult, în intervalul în care adolescenta suna la 112 să ceară ajutor, Nicolae Alexe se afla la bilanțul poliției Potocoava, iar de la 13.00 la 16.00 a fost în orașul Scornicești, la o altă ședință de bilanț.

Citeşte şi: Taximetristul care l-a luat pe Gheorghe Dincă de la mall-ul din Craiova nu își mai AMINTEȘTE NIMIC

În tot acest timp, comisarul a fost căutat de polițiștii din subordine de cel puțin cinci ori ca să îl anunţe că în județ a fost semnalată dispariția unei minore, dar şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean, care cerea informaţii pentru jurnaliştii care sunau să afel detalii, însă Alexe a decis doar să stea până la finalul celor două şedinţe de bilanț și abia la ora 20.00 a constituit punctul de comandă pentru dispariția de minori, la aproape șapte ore după apelurile Alexandrei la 112, potrivit Digi24.

Citește și: Fost director INTERPOL, declaraţii despre anchetele din cazul Caracal: "Nu e NORMAL". Ce spune despre trecutul lui Gheorghe Dincă, în Italia

Acelaşi raport întocmit de Corpul de control al MAI arată că Alexe a limitat, astfel, posibilitatea implicării unui număr adecvat de polițiști specializați în cazuri de dispariție de minori.

Nicolae Alexe este cercetat în prezent. A fost deja demis din funcție, mai spune sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel