Zeci de psihologi din 20 de ţări i-au scris lui Putin: Vă împărtăşim cunoştinţele noastre despre consecinţele unui război

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Psihologi din aproximativ 20 de ţări i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-l convinge să renunţe la război, relatează vineri DPA.

"Vă contactăm pentru a vă împărtăşi cunoştinţele noastre academice şi practice despre consecinţele iniţierii unui război pentru instigator şi a oferi o privire asupra unei posibile ieşiri dintr-o astfel de situaţie periculoasă", începe scrisoarea concepută de psihologii sociali germani Rolf van Dick de la Universitatea din Frankfurt şi Ulrich Wagner de la Universitatea din Marburg.

Aproape 40 de colegi din Statele Unite până în Polonia, Norvegia până în Africa de Sud, India şi Pakistan au semnat scrisoarea. Prin scrisoare, ei vor să-l informeze pe Putin despre "efectele negative" a ceea ce face, scriu ei.

 

Zeci de psihologi din 20 de ţări i-au scris lui Putin: Vă împărtăşim cunoştinţele noastre despre consecinţele unui război

 


Cu referire la literatura ştiinţifică, ei încearcă să explice că războiul împotriva Ucrainei în cele din urmă va conduce la "respingerea, izolarea şi ameninţarea fizică" a liderilor politici consideraţi responsabili.

Cetăţenii de ambele părţi ale unui război experimentează "izolarea naţională", se arată în scrisoare. Acest lucru duce la o căutare a schimbării. Crizele economice dau naştere la "sentimente de privare" care sunt de obicei "baza pentru rezistenţă, protest şi revoluţie împotriva statului existent".

"Aceste efecte sunt valabile atât pentru oamenii obişnuiţi, cât şi pentru elite", adaugă ei. Profesorul van Dick nu consideră complet imposibil ca scrisoarea să ajungă la Putin, a declarat el pentru DPA. Printre altele, el a spus că scrisoarea a fost postată pe un portal web unde cetăţenii ruşi îi pot scrie preşedintelui. Semnatarii vor de asemenea să ajungă la opoziţia critică din Rusia şi să trimită un semnal Ucrainei, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel