Ucraina se teme că va fi atacată de Belarus în această seară 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Nordul Ucrainei amenințat: „Oraşul Jitomir se pregăteşte de o posibilă intervenţie din partea Belarusului” FOTO: photo.unian.info
Nordul Ucrainei amenințat: „Oraşul Jitomir se pregăteşte de o posibilă intervenţie din partea Belarusului” FOTO: photo.unian.info

Cu câteva ore în urmă, Ucraina a declarat că avioanele rusești au țintit în mod deliberat un sat belarus din spațiul aerian ucrainean, ca pretext pentru ca Minskul să se alăture războiului ruso-ucrainean.

Cu câteva ore în urmă, Ucraina a declarat că avioanele rusești au țintit în mod deliberat un sat belarus din spațiul aerian ucrainean ca pretext pentru ca Minskul să se alăture războiului.

Atacul a venit după ce președintele belarus Alexander Lukașenko a zburat la Moscova pentru discuții cu Vladimir Putin.

Acum, Centrul de Stat pentru Comunicații Strategice al Ucrainei a declarat că nu poate exclude faptul că Belarusul va lansa un atac al Ucrainei în următoarele două ore

„Potrivit datelor preliminare, trupele belaruse ar putea fi antrenate într-o invazie pe 11 martie la ora 21:00 (19:00 GMT)", a transmis Centrul, relatează Mediafax.

Putin anunța azi progrese în negocierile cu Ucraina

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că vede "paşi pozitivi" în negocierile cu Ucraina, informează AFP.

"Vă voi informa (...) despre cum se derulează negocierile, care au loc de acum aproape în fiecare zi. Există unii paşi pozitivi", a declarat Putin în timpul unei întrevederi cu aliatul său belarus Aleksandr Lukaşenko, fără a oferi alte detalii.

Trei runde de negocieri au avut loc în Belarus după intrarea în Ucraina a zeci de mii de soldaţi ruşi. Aceste runde au fost focalizate în special asupra creării de coridoare umanitare pentru civili.

Joi, miniştrii afacerilor externe rus şi ucrainean au avut o primă întrevedere de la declanşarea ofensivei ruse, însă nu a fost anunţat niciun progres în vederea încheierii unui armistiţiu.

Preşedintele rus a insistat de mai multe ori în aceste zile asupra faptului că luptele se vor opri atunci când Kievul şi Occidentul vor accepta cererile Moscovei, în special cea privind neutralitatea şi "demilitarizarea" Ucrainei, precum şi recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Peninsulei Crimeea, anexată în 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel