PSD nu poate accepta respingerea Rovanei Plumb. Carmen Avram: "Să ne bazăm pe adevăr, nu pe FANTEZIA unora"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Carmen Avram / Facebook
sursa foto: Carmen Avram / Facebook

Carmen Avram a afirmat că întrunirea de luni a Comisiei JURI a PE este pentru a reexamina candidații României și Ungariei, nu pentru a îi respinge. Eurodeputatul PSD a criticat lipsa explicațiilor forului legislativ cu privire la conflictul de interese în cazul Rovanei Plumb.

"Comisia juridică din PE n-a reuşit nici să explice clar în ce constă 'conflictul de interese' al Rovanei Plumb, pe care îl numeşte 'potențial', nici să spună exact ce propune cu privire la nominalizare. Asta reiese din schimbul de scrisori între Parlamentul European şi comisia în cauză-scrisori pe care le-am citit, pentru că, nu-i aşa, trebuie să ne bazăm pe adevăr şi fapte, nu pe fantezia unora. Prin urmare, după cum susține corespondentul Financial Times la Bruxelles, luni, comisia juridică se va întruni din nou mai degrabă ca să-i reexamineze pe Rovana Plumb şi pe candidatul ungar, şi nu să-i respingă. P.S. Despre povestea candidatului ungar, într-o postare viitoare", a scris Carmen Avram, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi: Codrin Ștefănescu: "Comparaţi Kovesi cu Plumb? Kovesi e MAMA CĂTUŞELOR!"

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european. Și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre vizita Vioricăi Dăncilă în SUA: "O va COSTA turul doi. La Plumb totul s-a încheiat"

Comisia pentru Afaceri Judiciare din PE se va întruni luni în ședință extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european, respectiv Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi. Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11.30 - 12.30, ora României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel