Procurorul General al Ucrainei, despre masacrul făcut de ruși în Bucha: "410 cadavre, găsite în oraşele de lângă Kiev"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Procurorul General al Ucrainei, despre masacru făcut de ruși - 410 cadavre, găsite în oraşele de lângă Kiev
Procurorul General al Ucrainei, despre masacru făcut de ruși - 410 cadavre, găsite în oraşele de lângă Kiev

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului.  Irina Venediktova, procurorul general, a declarat că 140 dintre acestea au fost examinate de procurori și alți experți.

Până în prezent, 410 de cadavre ale civili uciși au fost recuperate de pe teritoriile din regiunea Kiev recucerite de forțele ucrainene, de la Bucha la Gostomel și Irpin, conform procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Pe teritoriile eliberate din regiunea Kiev, există dovezi ale crimelor de război ale Rusiei. Acesta este un iad care trebuie documentat pentru a-i pedepsi pe cer care le-au făcut. Subliniez, să fie tras la răspundere în instanțele naționale, și internaționale. Încă din primele zile de război, Procuratura Generală lucrează la proceduri penale în baza faptului că toată conducerea politică și militară a Federației Ruse a  realizat un genocid al poporului ucrainean. O atenție deosebită se acordă  distrugerilor din Mariupol, regiunea Kiev, Harkov, Sumy, Cernihiv, Lugansk și Donețk. (...) 

Procuratura Generală va crește și mai mult numărul agenților de investigație pentru a asigura colectarea maximă rapidă și eficientă a dovezilor crimelor de războia scris, pe Facebook,  Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei.

 

Procurorul General al Ucrainei, despre masacru făcut de ruși: "410 cadavre, găsite în oraşele de lângă Kiev"

 

Venediktova a adăugat că procurorii, anchetatorii și experții criminaliști sunt în permanență la datorie pentru a efectua teste ADN și autopsii, subliniind că este în curs de desfășurare colectarea de mărturii, fotografii și probe video ale masacrelor.

Procurorii, anchetatorii și experții judiciari sunt în permanență aliniați Biroului de Experți Judiciari pentru a efectua revizuiri, interogatorii și selectarea probelor de ADN. 410 cadavre ale civilior uciși au fost luate de pe teritoriul regiunii Kiev. De asemenea, 140 dintre acestea au fost deja examinate de procurori și alți specialiști, a subliniat Venediktova.

Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

 

Imagini de groază în Irpin. Ruşii sunt acuzaţi că au împuşcat femei şi au trecut cu tancul peste ele

 

Oleksandr Markușin, primarul oraşului Irpin, recent eliberat de sub ocupaţia rusească de către trupele ucrainene, a declarat că militarii ruşi au ucis femeile din localitate şi au trecut apoi cu tancul peste ele.

Alte dovezi ale crimelor de război comise de militarii ruşi au apărut şi în oraşul Bucha, unde cel puţin 300 de civili ucraineni au fost ucişi de militarii ruşi, iar cadavrele acestora au fost puse în gropi comune sau au fost abandonate pe străzile oraşului, informează Nexta

„Am vorbit cu oamenii care au ieșit din adăposturi și pot să confirm această informație sută la sută: nu doar că le-au forțat să se dezbrace ca să le percheziționeze, dar avem și dovezi că le-au torturat pe femei. Bărbații au fost separați de femei, au fost strânși ca să fie monedă de schimb pentru prizonierii de război. Asta este, o poveste foarte tristă”, declara primarul oraşului Irpin, Oleksandr Markușin, cu câteva zile în urmă.

Cu câteva zile în urmă au apărut primele imagini din Irpin, orașul bombardat de ruși și eliberat de forțele ucrainene. Imaginile arătau amploarea dezastrului din orașul pustiu, în care se mai aud doar vântul și zgomotele îndepărtate ale exploziilor.

 

Sute de civili, executaţi cu mâinile legate la spate şi puşi în gropi comune ori abandonaţi pe străzi

 

În alt oraş din regiunea Kievului, Bucha, au început să apară tot mai multe dovezi ale crimelor de război comise de armata rusă: sute de civili au fost ucişi - unii executaţi cu mâinile legate la spate - şi puşi în gropi comune ori abandonaţi pe străzile oraşului.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat duminică armata rusă că a comis „atrocităţi” în regiunea ucraineană Kiev şi a cerut mai multe sancţiuni împotriva Moscovei,.

„Şocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea eliberată a Kievului”, a scris Michel pe contul său de Twitter, folosind hashtag-ul #BuchaMassacre, după numele localităţii ucrainene pe care trupele Kievului au recucerit-o de la ruşi şi unde aproape 300 de persoane au fost înhumate în gropi comune.

„Regiunea Kiev. Infern de secol XXI. Cadavrele bărbaţilor şi femeilor care au fost ucişi cu mâinile legate. Cele mai rele crime ale nazismului s-au întors în Europa. A fost o faptă deliberată a Rusiei”, a scris la rândul său consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel