Zelenski, mesaj dur adresat mamelor soldaților ruși: „Ați crescut niște nenorociți. Asasini, jefuitori, măcelari"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce a acuzat Rusia că a comis un „genocid" în Ucraina, președintele ucrainean Volodomir Zelenski a lansat critici dure la adresa soldaților ruși, în urma imaginilor din Bucha: „Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari".

Președintele ucrainean s-a luat de ruși după ce au apărut informații potrivit cărora civili au fost împușcați pe străzile din Bucha, în apropiere de Kiev. „Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari", a scris el pe Facebook.

Citește și. Imagini de groază în Irpin. Ruşii sunt acuzaţi că au împuşcat femei şi au trecut cu tancul peste ele

 

Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianța a avut „șansa de a preveni" invazia Rusiei de acum 14 ani.

"Acum. Rusia a venit", a spus el. Mai devreme, într-o declarație dată pentru CBS, Volodomir Zelenski s-a referit la situația din Bucha, spunând că este vorba despre „genocid”.

 

„Nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați”

 

„Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, adăuga Volodomir Zelenski.

Mai multe cadavre ale unor bărbați civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraș din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

CNN menționa, citând oficiali și martori, că ar fi vorba despre cadavrele a aproape 300 de civili uciși de trupele rusești în Bucha.

Ministerul rus al Apărării a declarat  că numeroasele fotografii și videoclipuri publicate de Ucraina sunt o „provocare", susținând că toate unitățile sale au părăsit orașul miercuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel