Procesul „Badoo” din Spania. „Îngerul Dulce”, care a ademenit și răpit un român, a venit cu o poveste „de groază”: „Sunt o victimă”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Procesul „Badoo” din Spania. „Îngerul Dulce”, care a răpit și ademenit un român, a venit cu o poveste „de groază”: „Sunt o victimă”. FOTO: captură heraldo.es
Procesul „Badoo” din Spania. „Îngerul Dulce”, care a răpit și ademenit un român, a venit cu o poveste „de groază”: „Sunt o victimă”. FOTO: captură heraldo.es

Un șofer român de camion a fost ademenit cu fotografii și mesaje sugestive de Hedangelin Candy Arrieta, cunoscută sub numele de „Îngerul Dulce”, o femeie din Venezuela, care i-a promis favoruri sexuale, în Zaragoza, Spania. Ea s-a prezentat ieri în fața judecătorilor, iar procurorii o consideră „o infractoare periculoasă care ademenea bărbaţi, iar ulterior îi tortura şi jefuia, iar în unele cazuri îi omora”.

Un șofer român de camion a fost ademenit cu fotografii și mesaje sugestive de o femeie, cunoscută sub numele de „Îngerul Dulce”, din Venezuela, în vârstă de 34 de ani, care i-a promis favoruri sexuale. La întâlnire a apărut „îngerul dulce” alături de iubitul ei și încă un prieten care l-au aplicat electroșocuri, apoi l-au bătut l-au băgat în remorcă, l-au legat de mâini și de picioare imobilizându-l. Cei trei i-au furat apoi mașina personală, telefonul mobil și 55 de euro. Românul nu este singura victimă a celor trei. A doua zi, „îngerul dulce” a pus momeala următoarei sale victime, un om de afaceri în vârstă de 58 de ani, din Tudela, Navarra, divorțat, pe care l-a atras trimițându-i mesaje de genul „îmi plac cei maturi” și fotografii intime. Ajuns la locul întâlnirii, „Îngerul Dulce” și iubitul ei l-au lovit în cap cu o cheie, i-au fracturat tibia, l-au legat, l-au băgat în portbagajul unei mașini și i-au luat cardul de credit amenințându-l cu o armă. 

Spania. Șofer român de TIR, ademenit de „Îngerul Dulce”: Electrocutat, legat și bătut cu bestialitate. O altă victimă, îngropată de vie

A treia victimă a celor doi a fost ucisă: omul de afaceri, în vârstă de 50 de ani, de asemenea divorțat, care s-a mutat din Getxo (Vizcaya) după ce a contactat-o pe femeie prin rețeaua Badoo. În cazul său, când a sosit pentru întâlnire, femeia și partenerul ei l-au „atacat sălbatic” cu „intenția evidentă de a-l ucide, până când l-au considerat mort”. L-au legat „pentru a-i elimina posibilitatea de a se apăra” și chiar „l-au îngropat de viu” întrucât era „într-o stare de agonie”. Toate acestea pentru a fura 1.500 de euro și o mașină de ultimă generație pe care ulterior au vândut-o online cu 10.000 de euro.

 

„Îngerul Dulce” şi partenerul ei şi-au schimbat radical strategia

 

Infractorii au fost prinşi, iar acum sunt judecaţi la Zaragoza în mai multe procese. „Îngerul Dulce” şi partenerul ei şi-au schimbat radical strategia. Dacă până acum, într-un proces pentru tâlhărie şi agresiune asupra uneia dintre victime au refuzat să vorbească, într-un alt proces au negat toate acuzaţiile aduse lor. Acum, la ultimul proces în care sunt acuzaţi de uciderea lui José Antonio Delgado, fiecare a ales să se scutească de responsabilitate şi să arate cu degetul spre celălalt. Mai mult, au mers până acolo încât s-au prezentat chiar drept victime în faţa juriului care le va decide soarta. „Îngerul Dulce” s-a întors împotriva partenerului ei și s-a arătat ca o femeie abuzată pe care Mohamed Achraf „a răpit-o timp de trei luni”.

Femeia a spus „o poveste de groază” în care ar fi implicați doi dominicani necunoscuți – despre care nu a dat nume sau detalii – presupuși prieteni ai lui Achraf. Ea a spus că ei trei, dar mai ales partenerul ei, au bătut-o și au legat-o tot timpul cu un cablu și au adormit-o cu pastile până să se întâlnească cu ea cu bărbații, desigur. Apoi au eliberat-o, a spus ea, și a făcut ce i-au spus ei. Apoi au închis-o din nou în depozitul lui Pedrola unde locuia cu Achraf. 

 

„Sunt o victimă! Nu am ucis pe nimeni!”

 

În cazul lui José Antonio Delgado, informaticianul în vârstă de 54 de ani din Biscaia, care a călătorit din Guecho la Luceni pe 6 septembrie 2019 pentru a avea o aventură cu ea, a spus că Achraf și prietenii lui au fost cei care i-au creat profilul pe Badoo. 

„Ei au fost cei care i-au înșelat pe acești bărbați. Nu am vorbit niciodată pe Badoo. Achraf m-a obligat să-i dau parola de Facebook. Mi-au luat telefonul mobil. M-au forțat să stau pe un drum. Mi-au spus: ”Omul urmează să sosească și o să luăm mașina”. Doi au rămas cu bărbatul în mașină și m-au dus înapoi la depozit”, a spus ea în fața magistraților.

Spania. Român, ademenit și răpit de „Îngerul Dulce” și gașca „Badoo”. O altă victimă, îngropată de vie. Se cer ani grei de închisoare

„Sunt o victimă! Nu am ucis pe nimeni! M-au ameninţat din prima clipă”, a insistat ea. Totodată, femeia a povestit că i-a dat atât de multe bătăi încât într-o zi Achraf a dus-o la Centrul de Sănătate Alagón și, sub numele presupus de Sandra Poland, au tratat-o ​​de răni. „A spus că am căzut pe scări”. „De ce nu ai cerut atunci ajutor?”, a întrebat procurorul. „Nu m-a lăsat, pentru că îmi ținea un pumnal în spate tot timpul”, a subliniat „Îngerul Dulce”.

 

„Îngerul Dulce”: „M-au amenințat cu moartea”

 

Ea a negat că ar fi avut vreo implicare în uciderea lui José Antonio Delgado. Femeia spune că nu a avut nicio legătură cu bătaia brutală care l-a lăsat aproape mort, nici cu îngroparea trupului său în agonie, nici cu furtul bunurilor bărbatului, din care o parte - un lanț și un inel - i-au fost luate din mâini de către Garda Civilă când avea de gând să le arunce într-o toaletă în ziua în care au arestat-o.

Vânzarea Mercedesului sport roșu a fost făcută sub „amenințarea cu moartea”. „M-au urmărit de la distanță și mi-au spus că, dacă fac ceva ciudat, îmi vor tăia capul”, a răspuns ea la întrebările avocatului ei Luis Ángel Marcén. La un moment dat s-a adresat juriului pentru a spune despre Achraf: „Această persoană nu mai poate ieși niciodată pe stradă; este o persoană foarte rea și m-a violat de multe ori”. Cu toate acestea, cu câteva minute înainte, a spus că este încă partenerul său și că menține contact față în față cu el în închisoarea Zuera. 

 

„Aveam de gând să o protejez”

 

Mohamed Achraf, în vârstă de 40 de ani, a ascultat impasibil toate aceste declarații și altele. Dar când i-a venit rândul, nu s-a oprit: „Când l-a omorât pe bărbat, a rămas și ea rece și liniștită. Într-o zi ne-am certat și mi-a fost teamă că o să-mi facă ceva în timp ce dormeam, i-am spus: dacă tu o să mă omori, fă așa cum ai făcut cu ăla bătrân”, a spus inculpatul referitor la Delgado. „Mergeam pe ideea de a o salva, dar, după ce am ascultat-o, să lăsăm ca fiecare să-și ispășească pedeapsa: ea l-a ucis”.

Mohamed Achraf a indicat că până acum nu a vorbit pentru că a vrut să o protejeze. Dar, auzind tot ce a spus femeia, a spus: „am făcut-o de bunăvoie pentru ea. Ea este partenera mea, trebuia să o salvez și aveam de gând să o protejez”, a spus el. Inculpatul a insistat că este o minciună că a răpit-o sau că a maltratat-o: „S-a dus singură în oraș (la Pedrola), s-a legat de oameni și apoi îi aducea acasă”.

Achraf s-a prezentat și el ca o victimă: „Deja făcea asta în Venezuela. A trăit din bărbații din 'Badoo'”. El a subliniat că inculpata a fost cea care l-a ucis. Cu toate acestea, în mod confuz, el a recunoscut că a participat cel puțin și la transferul sau înmormântarea lui José Antonio Delgado. De altfel, anchetatorii au localizat locul unde a fost înmormântat urmărind semnalele GPS ale brățării electronice pe care o purta pentru maltratarea fostei sale soții. Dar s-a răzgândit, a încetat să mai vorbească și a subliniat că avocatul său, Carmen Sánchez, va explica asta. 

 

Se cer pedepse de 32 de ani de închisoare pentru fiecare inculpat

 

Procurorul din dosar, Ana Diez, cere pedepse de 32 de ani de închisoare pentru fiecare inculpat pentru tâlhărie, omor, reținere ilegală și spălare de bani. Ea a fost prima care a intervenit și a cerut juriului ajutor. 

Reprezentantul Ministerului Public le-a reamintit membrilor instanței populare că acuzații au „dreptul să mintă” și că sunt foarte „pregătiți”. „Vor plânge chiar, dar nu vă lăsați păcăliți”, a spus el. Și le-a amintit: „minciunile celor vii sunt cunoscute doar de ei, pentru că morții nu mai pot vorbi”.

Procesul continuă marți cu depozițiile a 20 de martori. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel