Spania. Român, ademenit și răpit de „Îngerul Dulce” și gașca „Badoo”. O altă victimă, îngropată de vie. Se cer ani grei de închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Român, ademenit și răpit de „Îngerul Dulce” și gașca „Badoo”. O altă victimă, îngropată de vie. Se cer ani grei de închisoare. FOTO: captură cartv.es
Spania. Român, ademenit și răpit de „Îngerul Dulce” și gașca „Badoo”. O altă victimă, îngropată de vie. Se cer ani grei de închisoare. FOTO: captură cartv.es

Primul dintre cele trei procese din dosarul „Badoo” s-a încheiat astăzi la Tribunalul Zaragoza, după ce un român, rezident în La Almunia de Doña Godina, a fost răpit și tâlhărit cu violență în 2019.

Procurorul din cauză au menținut cererea de pedepse de 16 ani închisoare pentru fiecare dintre cei trei inculpați,  M.A.D., în vârstă de 35 de ani, J.A.M.F., în vârstă de 43 de ani, și H.C.A.L., în vârstă de 34 de ani, presupusa ademenitoare pentru victime. 

Probele strânse de anchetatori sunt incriminatorii. Procurorii au prezentat analiza cartelei SIM a unuia dintre inculpați, rămășițele unui Renault Clio roșu casat, al cărui număr corespundea cu cel al vehiculului răpirii românului. Fiarele mașinii au fost găsite în atelierul Pedrola în care locuiau principalii inculpați, un bărbat de origine marocană și o venezueleancă.

Tot acolo a fost găsit și un Mercedes gri, asemănător cu cel văzut de român atunci când a cunoscut-o pe femeie. În acel vehicul, un agent a găsit cheia Clio-ului dezmembrat, actele românului și un cuțit cu rămășițele sale biologice. Aceste probe au fost susținute de către acuzarea particulară, care s-a poziționat în favoarea pedepselor solicitate de procuratură.

 

Avocații cer achitarea inculpaților

 

La rândul lor, cei trei avocați ai apărării au considerat pedepsele „disproporționate”. În cazul avocatului inculpatului marocan, care a cerut achitarea clientului său, aceasta a considerat că amploarea pedepsei solicitate se datorează „impactului mediatic” și „alarmei sociale” generate și că, dacă va fi găsit vinovat, pedeapsa ar trebui să fie de trei ani și șase luni pentru o infracțiune de tâlhărie cu violență și amendă pentru vătămările suferite.

La rândul său, avocatul femeii a insistat că ea nu numai că nu a fost identificată într-un mod veridic de către român în urma evenimentelor, dar că oricine își poate crea un profil fals pe site-ul de dating Badoo din fotografiile pe care ea le postase pe Facebook. „O persoană care intră pe Badoo trebuie să cunoască riscurile cu care se confruntă, mai ales dacă te cheamă lângă un teren viran”, a spus avocatul femeii.

La rândul său, avocatul celui de-al treilea inculpat, acuzat exclusiv de agresarea bărbatului de origine română, a asigurat că principalele probe de incriminare la adresa clientului său, câteva imagini cu o casieră în care apare o persoană cu tatuaje pe gambe, nu sunt suficiente pentru o identificare completă și sigură.

Cei doi principali inculpați ai acestei bande, bărbatul marocan și venezueleanca, vor fi judecați săptămâna viitoare de un juriu popular pentru uciderea celei de-a treia dintre victimele lor, un om de afaceri capturat care ar fi fost îngropat de viu.

 

Bărbat, îngropat de viu de banda „Badoo”

 

Amintim că un șofer român de camion a fost ademenit cu fotografii și mesaje sugestive de o femeie, cunoscută sub numele de „Îngerul Dulce”, din Venezuela, în vârstă de 34 de ani, care i-a promis favoruri sexuale. La întâlnire a apărut „îngerul dulce” alături de iubitul ei și încă un prieten care l-au aplicat electroșocuri, apoi l-au bătut l-au băgat în remorcă și l-au legat de mâini și de picioare imobilizându-l. Cei trei i-au furat apoi mașina personală, telefonul mobil și 55 de euro.

Românul nu este singura victimă a celor trei. A doua zi, „îngerul dulce” a pus momeala următoarei sale victime, un om de afaceri în vârstă de 58 de ani, din Tudela, Navarra, divorțat, pe care l-a atras trimițându-i mesaje de genul „îmi plac cei maturi” și fotografii intime. Ajuns la locul întâlnirii, „Îngerul Dulce” și iubitul ei l-au lovit în cap cu o cheie, i-au fracturat tibia, l-au legat, l-au băgat în portbagajul unei mașini și i-au luat cardul de credit amenințându-l cu o armă. 

A treia victimă a celor doi a fost ucisă: omul de afaceri, în vârstă de 50 de ani, de asemenea divorțat, care s-a mutat din Getxo (Vizcaya) după ce a contactat-o pe femeie prin rețeaua Badoo. În cazul său, când a sosit pentru întâlnire, femeia și partenerul ei l-au „atacat sălbatic” cu „intenția evidentă de a-l ucide, până când l-au considerat mort”. L-au legat „pentru a-i elimina posibilitatea de a se apăra” și chiar „l-au îngropat de viu” întrucât era „într-o stare de agonie”. Toate acestea pentru a fura 1.500 de euro și o mașină de ultimă generație pe care ulterior au vândut-o online cu 10.000 de euro.

Parchetul provincial Zaragoza a cerut 58 de ani și 9 luni de închisoare pentru femeie și partenerul ei pentru infracțiunile de crimă, detenție ilegală, jaf cu violență și răniri, deținere ilegală de arme, apartenență la un grup infracțional și tentativă de extorcare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel