Probabil cea mai bună și simplă rețetă de croissant. Nu vei mai cumpăra niciodată de la patiserie!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Probabil cea mai bună și simplă rețetă de croissant. Nu vei mai cumpăra niciodată de la patiserie!
Probabil cea mai bună și simplă rețetă de croissant. Nu vei mai cumpăra niciodată de la patiserie!

Rețeta de croissant își are originea unui obicei străvechi de a face produse de patiserie în formă de semilună care continuă și astăzi.

De origine austriacă, croissantul este un produs de panificație a cărei bază din drojdie și unt realizează o combinație perfectă care se traduce într-o aromă de neuitat.

Vezi și Pozsonyi kifli, rețeta cornurilor Bratislava din copilărie. Aluat foarte fraged și umplutură generoasă: Nu ați mâncat nimic mai bun!

 

Ingrediente:

 

200 mililitri apă

200 mililitri lapte

10 grame de drojdie uscată

o linguriță sare

50 de grame de zahăr

trei linguri de ulei

un ou

750 de grame de făină

50 de grame de făină pentru a presăra aluatul.

Pentru umplutură:

300-500 grame brânză de vaci.

Încearcă și Cornuri Brioche super pufoase. Rețeta ușoară din care ies croissante magice

Pentru a unge croissantele:

150 game unt moale

un gălbenuș de ou

o lingură de apă.

 

Cum să faci croissante perfecte de casă?

 

Se pun 200 de mililitri de apă călduță într-un vas. Apoi adăugăm 200 de mililitri de lapte călduț, 15 grame de zahăr și 10 grame de drojdie uscată.

Se amestecă totul foarte bine și se adaugă trei linguri de ulei, un ou, 35 de grame de zahăr și o linguriță de sare. Se bat bine ingredientele și ești gata să adaugi făina.

Se adaugă cele 750 de grame de făină și se frământă aproximativ 15 minute. După frământare acoperim aluatul și îl lăsăm să se odihnească timp de aproximativ o oră.

Vezi și Chuchos, cornuri pufoase și gustoase. Mult mai bune decât la patiserie!

Întindem făină pe masă și punem aluatul nostru odihnit. Împărțim aluatul în zece bucăți egale și aplatizăm fiecare dintre aceste bucăți până au aproximativ trei milimetri grosime.

Trecem unt moale peste ele și așezăm unul peste altul. Trecem sucitorul și formăm un singur aluat mare de cinci până la șase milimetri grosime.

Tăiem aluatul în aproximativ 25 de triunghiuri și adăugăm la fiecare dintre ele o porție de brânză de vaci.

Le rulăm și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Acoperiți fiecare croissant cu amestecul pentru uns și coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 25 de minute.

Citește și Chec pufos cu iaurt. O rețetă de vis foarte simplă și ușor de reținut. Nu trebuie decât să vă amintiți „1, 2, 3!”

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel