Pozsonyi kifli, rețeta cornurilor Bratislava din copilărie. Aluat foarte fraged și umplutură generoasă: Nu ați mâncat nimic mai bun!

Pozsonyi kifli, rețeta cornurilor Bratislava din copilărie. Aluat foarte fraged și umplutură generoasă Nu ați mâncat nimic mai bun!
Pozsonyi kifli, rețeta cornurilor Bratislava din copilărie. Aluat foarte fraged și umplutură generoasă Nu ați mâncat nimic mai bun!

Pozsonyi kifli sau Pressburger Kipferl sunt cunoscute sub numele de cornuri Bratislava. Aceste cornuri sunt din copilărie și nu cred că există vreun român căruia să nu-i fi făcut bunica această rețetă delicioasă pentru a-l răsfăța!

Nu am mâncat nimic mai bun și mai pufos! Pozsonyi se fac după o rețetă veche cu un aluat foarte fraged și o umplutură generoasă.

 

Pozsonyi kifli, cornuri Bratislava - Ingrediente

 

Pentru aluat:

600 g făină

6 ouă 

210 g unt rece cu 82% grăsime

30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată

150 g apă călduță

120 g lapte praf

60 g zahăr tos

sare

un plic zahăr vanilat

Pentru umplutură:

300 g nucă măcinată

250 g lapte gras cu 3,5%

210 g zahăr

60 g pesmet

20 g zahăr vanilat

4 g scorțișoară

Coajă rasă de la portocale

Stafide

 

Pozsonyi kifli, cornuri Bratislava - Mod de preparare

 

Încorporați untul rece în făină, iar separat amestecați laptele praf cu apa călduță și drojdia. Adăugați ouăle, zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Compoziția cu ouăle o punem peste compoziția cu făina și untul și omogenizați. Întrucât este un aluat fraged, acesta nu se va frământa. Se pune aluatul la crescut într-un loc cald.

Între timp, facem umplutura. Punem toate ingredientele într-o tigaie și le lăsăm să fiarbă până scade. 

După ce aluatul a crescut, facem 30 de bile mici. Dacă vrem să fie foarte precise, putem chiar să le măsurăm, o minge ar trebui să cântărească 30 g. Atunci sunteți siguri că vor fi la fel. Bilele vor avea o formă ovală individuală. 

Luați fiecare bilă și o întindeți pe masă tot într-o formă ovală. 

Din compoziție formați porții cilindrice pentru a le așeza pe mijlocul formei ovale de aluat. Rulați aluatul și dați-i o formă de potcoavă îndoind la mijloc.

Le puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgați la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 20 minute.

Poftă bună!

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy