Chec pufos cu iaurt. O rețetă de vis foarte simplă și ușor de reținut. Nu trebuie decât să vă amintiți „1, 2, 3!”

Chec pufos cu iaurt. O rețetă de vis foarte simplă și ușor de reținut. Nu trebuie decât să vă amintiți „1, 2, 3!”
Chec pufos cu iaurt. O rețetă de vis foarte simplă și ușor de reținut. Nu trebuie decât să vă amintiți „1, 2, 3!”

Această rețetă de chec cu iaurt, cu măsurile „cupei de iaurt”, este probabil una dintre cele mai ușoare și populare rețete de chec din lume.

Este o rețetă foarte simplă și ușor de reținut, deoarece nu trebuie decât să vă amintiți 1, 2, 3 cu măsurătorile în ordinea corectă: 1 măsură de iaurt, 1 măsură de ulei de măsline/floarea-soarelui, 2 măsuri de zahăr, 3 măsuri de făină. Cred că ceea ce este foarte ușor în acest caz este că nu trebuie să cântăriți sau să vă întrebați la ce tip de măsură se referă rețeta sau câte grame sunt în ingrediente.

Citește și Chuchos, cornuri pufoase și gustoase. Mult mai bune decât la patiserie!

Dacă nu ați făcut niciodată acest chec de iaurt, trebuie să-l încercați, deoarece este foarte ușor și întreaga familie se va bucura de el.

Ingrediente:

1 iaurt

1 măsură (cu paharul de iaurt) de ulei de floarea soarelui

Citește și Pizza de casă cu șuncă și cașcaval. Cea mai delicioasă rețetă de pizza din doar trei ingrediente

2 măsuri (cu paharul de iaurt) de zahăr

3 măsuri (cu paharul de iaurt) de făină

3 ouă

1 plic (16g) praf de copt

Unt sau margarină pentru a unge tigaia

 

Chec pufos cu iaurt - Mod de preparare

 

Baza acestei rețete este de a măsura paharul de iaurt, ceea ce face pregătirea ingredientelor mult mai ușor. Idealul este să folosiți iaurt de lămâie, deoarece îi conferă o aromă specială, dar dacă nu aveți, am putea folosi unul natural și să punem coajă de lămâie pentru a adăuga o anumită aromă checului.

Încălzim cuptorul la 180ºC.

Punem iaurtul într-un castron și folosim paharul ca măsură. Bateți ouăle cu zahărul, apoi adăugați praful de copt cu făina și uleiul. Vom folosi mixerul electric, bătând după fiecare adăugare a unui ingredient.

Când avem un aluat omogen și fin, îl turnăm într-o tavă pe care o vom unge cu unt și o vom presărată cu făină, astfel încât să fie ușor să mulăm checul mai târziu.

Coacem timp de 30-35 de minute la 180 ° C, sau până când vedem că vârful unui cuțit/unei scobitori iese curat atunci când punem în centrul checului.

Se scoate, se lasă să se răcească și serviți.

Poftă bună!

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy