Chuchos, cornuri pufoase și gustoase. Mult mai bune decât la patiserie!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Chuchos, cornuri pufoase și gustoase. Mult mai bune decât la patiserie!
Chuchos, cornuri pufoase și gustoase. Mult mai bune decât la patiserie!

Chucho este un aluat subțire, în formă cilindrică, umplut cu cremă, prăjit și acoperit cu zahăr. În Catalonia și Valencia este cunoscut sub numele de Xuixo sau Xuxo și în castiliană Chucho sau Suso. 

El Chucho a luat naștere în Gerona, în anul 1920, în patiseria pe care Emili Puig o avea pe Calle de la Corte Real, când un patiser francez l-a învățat cum să facă un tort, chou à la crème și pe care bucătarul de patiserie a adaptat-o. I s-au dat diferite forme, dar cea mai cunoscută este cea cilindrică.

Ingrediente:

1.200 g. făină

50 g. drojdie proaspătă

2 ouă

7 g. de sare

100 g. de unt

50 g. de zahăr

750 ml lapte

Pentru cremă:

500 ml. lapte

80 g. de zahăr

6 gălbenușur

i1 bob de vanilie

40 g. amidon de porumb

 

Chuchos - Mod de preparare

 

Vom începe cu pregătirea cremei. Într-o cratiță se toarnă laptele cu vanilia și se încălzește la foc mediu. Între timp, adăugați zahărul, gălbenușurile și amidonul de porumb într-un castron mare, amestecând bine. Când fierbe laptele, luați cratița și turnați laptele în vasul cu amestecul. Se amestecă bine și se readuce amestecul în cratiță la foc mic. Amestecați până se îngroașă. Se toarnă crema într-o tavă de plastic și se acoperă cu o folie de plastic.

Continuăm cu aluatul. Așezați făina în formă de vulcan și adăugați sarea și zahărul. Se sfărâmă drojdia proaspătă și se amestecă. Adăugați ouăle, adăugați laptele în două faze. Lucrați aluatul până când devine subțire și elastic. Când vedeți că nu se prinde între degete vă va da semnalul că este gata. Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute pentru a-și dubla volumul.

Adăugați untul și lucrați puțin până ajunge să se topească în aluat. Întindeți aluatul cu un sucitor pentru a o face o foaie subțire (aprox 8-10 mm.). Tăiați aluatul în formă de triunghi de parcă ați face cornuri. În fiecare triunghi umpleți cu cremă apoi așezați cornurile pe o tavă până când își dublează volumul.

După ce au crescut, pregătiți o tigaie cu ulei de floarea soarelui și prăjiți-le foarte fierbinte. Apoi, va trebui doar să le pudrezi cu zahăr pe placul tău.

Această rețetă este o încântare, foarte pufoasă și gustoasă. Bucură-te de masa ta. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel