Pizza de casă cu șuncă și cașcaval. Cea mai delicioasă rețetă de pizza din doar trei ingrediente

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Pizza de casă cu șuncă și cașcaval
Pizza de casă cu șuncă și cașcaval

Pizza de casă cu șuncă și cașcaval se prepară din ingrediente aflate la îndemână și este foarte ieftin de făcut în propria bucătărie. 

Românii au devenit foarte pretențioși atunci când vine vorba despre pizza și nu este un lucru tocmai rău, mai ales că pizza a devenit deja un răsfăț și nu se mai consumă doar seara la un film, ci și la unele ocazii speciale atunci când se iese în oraș. Totuși, trebuie să ne amintim care a fost scopul inițial al rețetei de pizza: italienii foloseau resturile rămase de la gătit și orice mai găseau prin frigider pentru a nu le arunca și astfel a fost creată prima pizza. Așadar, pizza ar trebui să fie făcută destul de ieftin în propria bucătărie, motiv pentru care vă prezentăm o rețetă cu minimum de ingrediente, dar care are în final un gust delicios. Așadar, pentru pizza de casă cu șuncă și cașcaval vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și Chuchos, cornuri pufoase și gustoase. Mult mai bune decât la patiserie!

-300 de grame de apă rece

-500 de grame de făină

-o linguriță de zahăr

-2 linguri de ulei de măsline (sau normal, de gătit)

-15 grame de sare

-2 grame de drojdie 

Încearcă și: Clătite de cartofi în stil maghiar. Uită de cartofii prăjiți! Iată rețeta simplă pentru o gustare sățioasă sau o garnitură deosebită

Pentru sosul de roșii veți avea nevoie de: 

-300 de grame de roșii decojite, din conservă.

-de asemenea pentru sos aveți nevoie de sare, piper oregano sau busuioc uscat

Pizza de casă cu șuncă și cașcaval. Mod de preparare

Pentru o pizza cu un gust desăvârșit este foarte important modul în care pregătești aluatul. Dacă aveți ulei de măsline, puteți unge un bol care trebuie ținut pe masa de lucru, de care veți avea nevoie când va fi gata coca de blat. Până atunci, restul ingredientelor menționate anterior, trebuie puse într-un recipient separat și amestecate bine. Ne referim aici la făină, zahăr, drojdie, sare. Dacă doriți să-i dați o aromă deosebită, acum este momentul să adăugați si diversele mirodenii (noi am zis să folosim un minimum de ingrediente pentru un cost redus al rețetei finale). Dacă vă decideți să adăugați ingrediente aromatice, faceți-o în acest bol, treptat, în timp ce amestecați bine. Apa și uleiul se adaugă de asemenea, treptate și se amestecă cu o lingură de lemn. Se continuă procedura până se obține un aluat lipicios. Este aluatul pentru pizza, pe care trebuie să-l modelați cu mână, până ce obțineți o formă rotundă. 

Acum este momentul să luați bila de aluat pe care o veți pune în bolul uns cu ulei anterior. Aluatul trebuie uns în bol până ce toată suprafața este "mânjită" cu ulei. Acum aluatul trebuie lăsat la odihnit. Aluatul trebuie lăsat în interiorul bolului și trebuie acoperit cu un prosop sau folie specială. Se lasă la crescut aproximativ 30 de minute, până își mărește volumul. După trecerea celor 30-40 de minute, se scoate din nou aluatul de la crescut și se frământă puternic. Se întinde luatul cu un făcăleț, iar apoi trebuie pus pe tava de pizza, pe hârtie de copt. 

Pentru topping veți avea nevoie de 

-400 de grame de șuncă

-400 de grame de cașcaval 

Pentru ultimul și cel mai important pas al preparării pizzei trebuie să aprindeti cuptorul pe care-l preîncălziți la 220 de grade celsius. Aveți timp așadar să pregătiți toate ingredientele pentru topping: se rade cașcavalul și șunca. 

Puneți sosul pe aluat și adăugați pe rând ingredientele. Este important să împărțiți imaginar blatul de pizza în feliile ce urmează să le consumați (forme de triunghi sau de dreptunghi, cum considerați sau cum va place să consumați). Ultimul igredient care trebuie adăugat este cașcavalul răzuit. 

Introduceți acum blatul de pizza cum ingredientele în cuptorul preîncălzit, așa cum am anunțat anterior, la 220 de grade celsius, iar apoi urmăriți-o până se coace. În mod normal nu ar trebui să dureze mai mult de jumătate de oră.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel