„Primim zero respect!” Revoltă după moartea unui muncitor român, în Belgia: „Mihai a fost un coleg de top. Lasă în urmă o soție și doi copii”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Primim zero respect!” Revoltă după moartea unui muncitor român, în Belgia: „Mihai a fost un coleg de top. Lasă în urmă o soție și doi copii”
„Primim zero respect!” Revoltă după moartea unui muncitor român, în Belgia: „Mihai a fost un coleg de top. Lasă în urmă o soție și doi copii”

Mihai Obreja, un muncitor român de 48 de ani, a murit, miercuri, într-un accident pe E403, în Moorsele, Belgia. Bărbatul a fost lovit de un camion care trecea pe drum și a murit pe loc. Mihai lasă în urmă o soție și doi copii. Colegii românului sunt revoltați și fac apel la mai multă înțelegere din partea șoferilor când trec în zona lucrărilor de reparație a drumurilor.

Accidentul a avut loc ieri dimineață, în jurul orei locale 06:00. Un șofer de camion circula pe E403 în direcția Tournai din Belgia când, în apropiere de Moorsele, a simțit brusc că a lovit ceva. Șoferul camionului s-a întors la locul coliziunii câteva momente mai târziu. Acolo a găsit trupul neînsuflețit a lui Mihai Obreja.

2. -imagine fara descriere- (primim-zero-respect-revolta-dupa-moartea-unui-muncitor-roman--in-belgia-mihai-a-fost-un-coleg-de-top--lasa-in-urma-o-sotie-si-doi-copii-2.jpg)

Românul, în vârstă de 48 de ani, din Wilrijk, provincia belgiană Anvers, a plecat dis-de-dimineață împreună cu niște colegi la Moorsele pentru a pune indicatoare rutiere pentru lucrările anunțate. Serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului pentru a-l resuscita pe român, dar nu mai era nimic de făcut. Mihai a murit pe loc.

Parchetul a desemnat un medic în drept și un expert rutier pentru a investiga împrejurările exacte în care s-a produs coliziunea. Acest lucru ar trebui să arate, printre altele, de ce nu a existat niciun amortizor la locul accidentului. Șoferul camionului a ieșit negativ la testul de alcool și droguri.

Un muncitor român s-a stins la serviciu, în Belgia. Un camion l-a izbit din plin: „Mi-am dat seama că am lovit ceva și m-am întors să văd ce s-a întâmplat”

 

„Mihai a fost cu adevărat un coleg de top”

 

Angajatorul bărbatului, NV Fero din Willebroek, nu vrea să comenteze accidentul mortal din respect pentru familia lui Mihai. Mai mulți colegi au transmis condoleanțe pe rețelele de socializare. Vor să proceseze pierderea în tăcere și să depună mărturie doar anonim.

3. -imagine fara descriere- (primim-zero-respect-revolta-dupa-moartea-unui-muncitor-roman--in-belgia-mihai-a-fost-un-coleg-de-top--lasa-in-urma-o-sotie-si-doi-copii-3.jpg)

„Mihai a fost cu adevărat un coleg de top. Unchiul său lucrează și el în compania noastră. A fost un om care a muncit extrem de mult, uneori prea mult, pentru a-și întreține familia. Lasă în urmă o soție și doi copii”, spune unul dintre colegii săi. „El a fost întotdeauna gata să ajute, în timp ce era foarte modest. Era un om vesel”.

„Au urmărit să facă bani rapid ilegal”: Tânără româncă și soțul ei, condamnați după ce polițiștii au descins la ei acasă: „Nu mă lăsau să mă urc la ultimul etaj”

 

„Continuăm să ne jucăm cu viața noastră în fiecare zi”

 

Colegii muncitorului român sunt revoltați și fac un apel din toată inima. „Nu vreau să detaliez acest accident specific, experții trebuie să își poată face treaba. Dar drumarii lucrează zi și noapte pentru a face drumurile din Belgia sigure. Și primim zero respect din partea utilizatorului drumului pentru asta. Siguranța noastră contează și ea!”, spune un muncitor care lucrează la drum. „Ei trec în mod constant pe lângă cu viteze iresponsabile, chiar dacă sunt luate măsurile necesare”.

Un alt coleg chiar vorbește despre condiții precum vestul sălbatic. „Problemele au fost denunțate de ani de zile, dar atâta timp cât nu se va schimba mentalitatea, vom continua să ne jucăm cu viața noastră în fiecare zi”, spune el. „Oamenii nu respectă semnalizarea și apoi ne strigă. Ca să nu mai vorbim de toate gunoaiele care ne-au fost aruncate literalmente în cap, chiar și sticle cu urină”.

4. -imagine fara descriere- (primim-zero-respect-revolta-dupa-moartea-unui-muncitor-roman--in-belgia-mihai-a-fost-un-coleg-de-top--lasa-in-urma-o-sotie-si-doi-copii-4.jpg)

Parohia ortodoxă română din Wilrijk spune că, probabil, Mihai va fi înmormântat în acest weekend. Există un apel pentru a ajuta financiar soția rămasă cu doi copii în urma românului.

„Nu era șeful lor”. Antreprenor român, bun de plată în Belgia: Cum s-a îmbogățit cu zeci de mii de euro de pe urma a șapte muncitori conaționali

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel