Prețul vieții unui militar cecen. Părinții care și-au pierdut un copil pe frontul din Ucraina, primesc cartofi, ceapă și orez 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prețul vieții unui militar cecen. Părinții care și-au pierdut un copil pe frontul din Ucraina, primesc cartofi, ceapă și orez.
Prețul vieții unui militar cecen. Părinții care și-au pierdut un copil pe frontul din Ucraina, primesc cartofi, ceapă și orez.

Autoritățile cecene le-au acordat familiilor soldaților care au murit pe frontul din Ucraina ajutoare. În inaginile difuzate de Groznîi TV, televiziune de stat, se pot observa un sac de cartofi, unul de ceapă, unul de orez și o sticlă de ulei.

Alimentele au fost date de fundația numită după tatăl lui Ramzan Kadîrov. Dar nu toate familiile cecene au primit cartofi ca răsplată pentru fiul sau tatăl lor mort. 

Alții au primit plicuri cu bani, tot de la fundația Kadîrov. 100.000 de ruble! Adică undeva între 600 și 1.000 de euro, în funcție de cursul de schimb. Familiile au trebuit să stea în fața camerelor video și să primească plicurile.

Alți ceceni au fost chemați la sediul Primăriei ca să le fie înmânați banii, relatează Digi24. Serviciul militar de informații al Ucrainei a interceptat o conversație a unui soldat rus din Mariupol cu soția lui.  

Militarul a relatat că soldații ceceni de acolo au organizat un „safari”, așa l-a numit, iar țintele erau copiii din Mariupol. I-a povestit soției că oamenii lui Kadîrov au împușcat o fată doar ca să se distreze.

Vladimir Putin l-a promovat pe Ramzan Kadîrov la rangul de general-locotenent pentru contribuția pe care a adus-o la invadarea Ucrainei, de care liderul cecen se folosește pentru a-și arăta loialitatea pentru președintele Rusiei și pentru a-și consolida puterea în Cecenia.

 

Putin l-a premiat pe Kadîrov pentru contribuția pe care a adus-o la invadarea Ucrainei 

 

Kadîrov a spus săptămâna aceasta că un asociat de seamă al său care ar fi jucat un rol cheie în asasinarea din 2015 a lui Boris Nemțov, fostul lider al opoziției din Rusia, a fost rănit în luptele purtate în orașul asediat Mariupol.

Cecenii au publicat imagini cu Kadîrov care l-a vizitat pe „dragul [său] frate”, Ruslan Geremeev, la spital. Videoclipuri postate în trecut îl arătau pe Geremeev luptând în Mariupol, inclusiv în zona primăriei care a fost recent capturată de ruși, relatează Digi24.

Familia lui Nemțov l-a acuzat de mult timp pe Geremeev că a fost creierul operațiunii de asasinare a politicianului rus. Cinci ceceni au fost găsiți vinovați de crimă în 2017, dar procesul a fost denunțat de rudele lui Nemțov și alți apropiați ai săi care spun că procedurile legale au fost organizate doar pentru a-i proteja pe cei care au pus la cale asasinatul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel