Prefectul din Sibiu, testat pozitiv cu noul coronavirus

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Prefectul din Sibiu, Mircea Creţu, a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, la o săptămână după ce admonestase un medic de la Serviciu de Urgenţă Sibiu pentru că cerea suplimentarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19. Anunţul a fost făcut luni seara, 2 noiembrie 2020, de Prefectura Sibiu, citată de Agerpres.

De la începutul pandemiei, în judeţul Sibiu au fost confirmate infectate cu SARS-CoV-2 5.813 persoane, din care 152 în ultimele 24 de ore, iar incidenţa înregistrată la 14 zile este de 4,04 cazuri la 1.000 de locuitori. Săptămâna trecută, Medicul Voichiţa Halmaghi, de la UPU Sibiu, a intervenit în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru a atrage atenţia că în Spitalul de Urgenţă din Sibiu nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID. Prefectul Mircea Creţu a admonestat-o: "Ne facem de toată minunea"

"Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea masuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare!" atrăgea atenţia Medicul Voichiţa Halmaghi, cu doar o săptămână în urmă. "Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum", a răspuns atunci Prefectul din Sibiu, ca replica la sesizarea medicului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel