Prăjitură pufoasă cu iaurt. O porție are doar 95 de calorii. Rețeta pas cu pas a unui desert de vis

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăjitură pufoasă cu iaurt. O porție are doar 95 de calorii
Prăjitură pufoasă cu iaurt. O porție are doar 95 de calorii

Prăjitura pufoasă cu iaurt este desertul potrivit pentru a încheia seara, fără să vă faceți griji pentru siluetă. Acest desert care este gata în cel mai scurt timp posibil și este o adevărată mângâiere pentru papilele gustative. Un desert moale, ușor, proaspăt și aromat, ideal la sfârșitul mesei, însoțit de o ceașcă de ceai sau cafea.

 

Pentru șase porții aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și Dosa, clătite indiene umplute cu cartofi. O rețetă diferită și originală, dar mai presus de toate, plină de aromă

​​240 grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr;

30 de grame de făină;

10 grame de amidon de porumb;

trei gălbenușuri;

prf de sare

coaja unei lămâi.

Ar putea să îți placă și: Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele

 

Pentru bezea:

25 de grame de stevie sau jumătate de kilogram de zahăr normal;

10 grame de suc de lămâie;

trei albușuri.

Înceară și: Mămăligă boierească. Un deliciu autentic românesc, după o rețetă veche de un secol

Cum se prepară Prăjitura pufoasă cu iaurt

 

Într-un castron se pun cele trei gălbenușuri, iaurtul, făina, amidonul de porumb, coaja de lămâie și praful de sare. Amestecați ingredientele cu un tel până când obțineți o compoziție omogenă.

Ați putea încerca și: Prăjitură rapidă din 4 mandarine și un iaurt. Rețeta unui desert care are doar 190 de calorii

În alt castron se pun albușurile și zeama de la o lămâie și se mixează bine. Treptat adăugați stevia, continuând să mixați până obțineți o compoziție fermă.

Vedeți și: Prăjitură cu lapte, gata în câteva minute. Rețeta unui desert care are doar 150 de calorii 

Compoziția de albușuri se încorporează în cea de gălbenușuri, amestecând ușor, cu o spatulă, de jos în sus. O tavă rotundă, de aproximativ 15 centimetri în diametru, se acoperă cu hârtie de copt. În ea se toarnă aluatul obținut.  Tava se introduse în altă tavă mai mare în care se toarnă apă, după care se pune la copt într-un cuptor preîncălzit la 150 de grade, timp de o jumătate de oră.

Ar putea să vă placă și: Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni

Când prăjitura este gata, trebuie lăsată să se odihnească în cuptor, aproximativ zece minute. După ce se scoate din cuptor, se dă, pentru câteva ore, la frigider, ca să se întărească. Poftă bună. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel