Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni

Nicoleta Baciu / 23 apr 2021, 09:40 Salveaza PDF Comentarii
Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni
Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni

Când este frig și plouă, ne găsim alinarea cu un desert aromat și delicios. Vă propunem azi rețeta de mere coapte la cuptor, umplute cu bezea. Sunt foarte bune și excepționale. Vor fi adorate atât de copii, cât și de adulți.

Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni. Ingrediente

Citește și Galaktoboureko, plăcintă grecească cu lapte și griș. O combinație divină, cremoasă pe interior și crocantă la exterior

 

4 mere aurii

120 g biscuiți

20 g stafide

10 g de lapte

o lingură de lichior

40 g zahăr brun

2 albușuri

60 g zahăr pudră

20 g de unt

 

Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni. Mod de preparare

 

Înmuiați stafidele în apă rece. Puneți biscuiții într-un blender, adăugați laptele, lingura de lichior și untul moale și mixați, până când amestecul se omogenizează. Adăugați stafidele stoarse și tocate.

Vedeți și: Prăjitura Trandafir cu mere. Rețeta gata în 20 de minute. Cu siguranță va deveni desertul preferat

Spălați merele și îndepărtați-le cotorul. Umpleți merele curățate cu compoziția din biscuiți, lapte, unt și lichior.

 

Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii 


Aranjați merele într-o tigaie tapetată cu hârtie pergament, pe care ași uda-o și stros ăn realabil. Presărați merele cu zahăr brun și coaceți-le la 160C, timp de 40 de minute.

Citiți și: Salam de biscuiți cu bezea. O rețetă simplă și ușoară a desertului care ne amintește de copilărie


Bateți albușurile cu zahărul glazură. Puneți bezeaua pe fiecare măr și continuați să le coaceți  la 180 de grade timp de 10 minute, până când bezeaua se va rumeni.  Lăsați-l să se răcească și apoi le puteți servi. Poftă bună!

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy