Dosa, clătite indiene umplute cu cartofi. O rețetă diferită și originală, dar mai presus de toate, plină de aromă

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Dosa, clătite indiene umplute cu cartofi. O rețetă diferită și originală, dar mai presus de toate, plină de aromă
Dosa, clătite indiene umplute cu cartofi. O rețetă diferită și originală, dar mai presus de toate, plină de aromă

Clătitele indiene sunt foarte sățioase și consistente, iar această rețetă originală a fost prezentată la una din sesiunile  Chef & Friends.

Această rețetă are puțin de-a face cu clătitele tipice pe care le știm cu toții. Aceste clătite indiene sunt făcute din făină de năut și condimentate cu diverse. Și nu numai asta, sunt și umplute cu cartofi și muștar. O rețetă diferită și originală, dar mai presus de toate, plină de aromă. 

Încearcă și: Mămăligă boierească. Un deliciu autentic românesc, după o rețetă veche de un secol

Ingrediente pentru umplutură:

2 cartofi medii

1 lingură ulei pentru gătit

jumătate linguriță semințe de muștar

jumătate linguriță semințe de chimen

jumătate linguriță ghimbir tocat

1 ceapă mică feliată subțire

1 mână de frunze de curry

1 praf chili

1 praf de curcuma

1 linguriță de zahăr

2 linguri de coriandru

sare după gust

Inglediente pentru aluatul clătitelor:

3-4 linguri de ulei

120 g făină de naut (se poate folosi făină de orez)

1 ceapă mică tăiată cubulețe

1 roșie mică tăiată cubulețe

jumătate linguriță semințe de chimen

1 linguriță pudră de curcuma

jumătate linguriță praf de chili

jumătate linguriță de sare

Apă după cum este necesar

 

Dosa, clătite indiene umplute cu cartofi - Mod de preparare

 

Vom începe să cu prepararea umpluturii. Curățați și fierbeți cartofii până când sunt fierți. Nu îi gătiți prea mult. Puneți deoparte pentru a se răci

Încălziți uleiul într-o tigaie. Se sotează chimenul și muștarul timp de 30 de secunde. Adăugați ghimbir în tigaie și gătiți până când parfumul ghimbirului crud dispare. Adăugați ceapă, ardei iute și frunze de curry. Se prăjește până când ceapa se rumenește.

Zdrobiți cartofii cu mâinile și adăugați-i în tigaie. Adăugați turmericul, zahărul și 2 linguri de apă. Evitați adăugarea de apă dacă cartofii sunt prea moi. Se sotează 2 până la 3 minute. Adăugați coriandru și puneți deoparte. 

Vom continua cu pregătirea aluatului pentru clătite. Puneți făina într-un castron și adăugați toate ingredientele, cu excepția apei și uleiului. Mai întâi adăugați suficientă apă pentru a amesteca toate ingredientele. Apoi adăugați mai multă apă încet pentru a obține o consistență plină. (consistența aluatului face clătitele mai crocante sau mai moi)

Încălziți o tigaie cu puțin ulei. Întinde uleiul in jurul tigăii. Se toarnă aproximativ un polonic din aluat în tigaie și se întinde pentru a face o clătită. Lasă-l să se coacă la foc mediu. Adăugați câteva picături de ulei în jurul clătitei pentru a o face mai crocantă (dacă este necesar).

De îndată ce vedeți marginile separate de suprafața tigaiei, adăugați o lingură din amestecul de cartofi în mijloc. Acum împăturește clătita și gătește încă 1-2 minute.

Se servește fierbinte! Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel