Povestea unei șoferițe românce de TIR, ce transportă mărfuri în toată Europa: „Nu este o meserie ușoară, dar îmi place!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Jurnaliștii spanioli relatează povestea unei șoferițe de camion româncă, ce transportă mărfuri în toată Europa, alături de soțul ei.

Roxana a decis să-și schimbe locul de muncă și să devină șofer de camion, împreună cu soțul ei, cu care formează o echipă. Roxana recunoaște că este o muncă grea, dar frumoasă.

Românca a decis să devină șofer profesionist și să nu mai fie gospodină. Soțul ei era mereu plecat, fiind camioner, așa că îl vedea rar. „El a insistat să fac școala profesională de șoferi”, spune Roxana, dupa care a plecat cu partenerul ei de viață în Danemarca, iar împreună formează o echipă.

Au copii gemeni, în vârstă de 11 ani, așa că Roxana a simțit că sunt destul de mari încât să fie departe de ei, deși este foarte greu. Cei doi copii stau cu bunica lor.

„Soțul lucrează pe TIR de șapte ani. Se întorcea acasă după patru luni. Și mie mi-a plăcut și știam ce înseamnă jobul. La insistențele lui, am decis să mergem împreună. Am făcut școală profesională de șoferi și atât. Avem doi gemeni de 11 ani. Nu au nevoie de atâta atenție ca atunci când erau bebeluși și am putut pleca fără prea multe probleme. Este foarte greu să fii departe de ei, este crud. Sunt alături de mama, care se ocupă în totalitate de creșterea lor”, a explicat Roxana, potrivit forotransporteprofesional.es.

O șoferiță româncă de TIR, eroină pentru animalele pe care le transporta: „A împins remorca singură, o remorcă de 7-8 metri lungime”

 

„Nu este o meserie ușoară, dar până la urmă mi-a plăcut”

 

Deși nu este o meserie ușoară, Roxana a ajuns să se bucure foarte mult de ea. În plus, sunt multe femei care lucrează ca șoferi de camion, fiind considerate mai serioase decât bărbații, a explicat ea.

„Nu este o meserie ușoară, dar până la urmă mi-a plăcut. Sunt multe femei în această meserie și suntem considerate mai organizate și serioase decât bărbații, la fel ca în alte domenii. Camioanele sunt mai bine întreținute. Se știe mâna unei femei și șefii sunt mai mulțumiți”, a spus Roxana.

În fiecare lună Roxana câștigă cel puțin 6.000 de euro și acum se gândește să se mute în Spania.

O șoferiță româncă de TIR, reținută 24 de ore, după ce a fugit de la locul accidentului 

 

Românca face și treabă „de bărbați”

 

Roxana și partenerul ei de viață fac o echipă bună și se ajută reciproc atunci când au probleme. Cei doi călătoresc prin mai multe țări și nu au voie să conducă mai mult de patru ore și jumătate o dată.

„Avem un traseu fix, călătorim Danemarca – Anglia dus-întors, Germania, Olanda, Belgia, Franța. Facem rotații între aceste țări. Ne putem organiza așa cum ne dorim. Nu avem voie să conducem mai mult de 4 ore și jumătate cu o pauză de 45 de minute. Nu pot spune că nu avem și situații dificile”, a mai spus el.

Românca a recunoscut că face și treabă „de bărbați”. Cei doi au trecut și prin probleme mai mari. În Olanda, li s-a furat motorina și au petrecut aproape o zi întreagă pe drum.

„Am avut situații în care motorina ne-a fost furată în Țările de Jos. Am stat odată pe autostradă în Anglia aproximativ 20 de ore fără să merg la toaletă. A fost groaznic pentru o femeie”, a spus ea.

Germania: Șoferiță româncă de TIR, accident pe autostrada A9

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel