Polonia. Un român, arestat când încerca să treacă ilegal granița: „Trebuie să ajung, mă așteaptă o fată“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Polonia. Un român, arestat când încerca să treacă granița print-un loc interzis. Bărbatul a explicat că îl așteaptă o fată
Polonia. Un român, arestat când încerca să treacă granița print-un loc interzis. Bărbatul a explicat că îl așteaptă o fată

Polițiștii de frontieră din Medyka au reținut și arestat  un român, care a încercat să treacă granița polono-ucraineană printr-un loc interzis.

Patrula oamenilor legii au oprit o mașină care se apropia de zona așa-numitei frontiere verzi. Șoferul român a explicat că acest drum este cea mai rapidă rută din Ucraina, indicată de navigator.

De cealaltă parte a graniței, spune românul, îl aștepta o fată. Până la urmă s-a dovedit că bărbatul avea un pașaport invalid. Pentru infracțiunea comisă, românul a fost amendat cu 500 de zloți și a renunțat la călătoria ulterioară, scrie radio.rzeszow.pl.

De asemenea, polițiștii de frontieră din Medyka au reținut și un cetățean ucrainean, în vârstă de 30 de ani, care era căutat de justiția română. În timpul verificărilor  călătorilor care intrau în Polonia din Ucraina  s-a stabilit că pe numele ucraineanului fusese emisă, prin Interpol, o notă roșie privind un mandat european de arestare pentru extrădare. Bărbatul ucrainean este suspectat că ar fi implicat în contrabandă pe scară largă cu țigări.

Prin decizia instanței, acesta a fost arestat temporar, a informat Piotr Zakielarz, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Grăniceri Bieszczady.

Un cetățean român, în vârstă de 55 de ani, pe numele căruia Tribunalul Ancona a emis, pe data de 25 octombrie 2021, un ordin de arest, pentru tâlhării și jafuri.

 

Italia. Român căutat pentru mai multe furturi și tâlhării, prins într-o gară. Hoțul a încercat să dispară din nou 

 

Poliția Feroviară Ancona a arestat un cetățean român, în vârstă de 55 de ani, pe numele căruia Tribunalul Ancona a emis, pe data de 25 octombrie 2021, un ordin de arest, pentru tâlhării și jafuri.

Polițiștii au observat un individ, fără bagaje, care, la vederea agenților, a încercat să-și piardă urmele prin mulțimea de pe peronul gării feroviare. Fără să-l piardă din vedere, agenții de poliție au ajuns primii la ieșirea din gară, simulând verificări aleatorii ale pasagerilor, pentru ca românul să nu devină bănuitor și să fugă, scrie corriereadriatico.it.

Din cercetările în baza de date a poliției, agenții au aflat că, pe lângă diverse caziere judiciare, pe numele românului fusese emis un mandat de urmărire de Poliția Ancona. În ultimele luni, românul a comis o serie de infracțiuni, printre care furturi și tâlhărie agravate din baruri, pizzerii, kebab-uri și restaurante. Hoțul a avut și doi complici, care deja au fost arestați. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel