Germania. Șofer român, în pericol după ce remorca camionului a luat foc pe autostrada A4

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Șofer român, în pericol după ce remorca camionului a luat foc pe autostrada A4
Germania. Șofer român, în pericol după ce remorca camionului a luat foc pe autostrada A4

Un incendiu s-a produs, miercuri dimineața, 20 aprilie, în jurul orei 4.45,  pe A4 între nodurile Wildeck-Hönebach și Friedewald. Remorca unui camion, condus de un șofer român a luat foc.

Un bărbat, de origine română, conducea spre vest pe autostradă, când, brusc, din motive care nu au fost încă elucidate, a izbucnit un incendiu la semiremorca camionului.

Din fericire, șoferul a remarcat cu promptitudine incendiul și a reușit să decupleze camionul de remorcă și să se salveze. Remorca, care era încărcată cu piese auto, a ars complet. Potrivit primelor estimări preliminare, pagubele materiale sunt de ordinul miilor de euro.

Autostrada a fost complet blocată, în jurul orei 5 dimineața, în cadrul lucrărilor de salvare  provocând un blocaj de  câțiva kilometri în trafic, a transmis, ieri, Sandra Hanke, purtătoarea de cuvânt a poliției din East Hesse.

În statul german Hesse, în 2020, dintr-un total de 17.407 accidente rutiere cu victime, 205 au murit, iar alte 22.352 au fost rănite. S-a înregistrat o uşoară tendinţă de scădere a accidentelor de circulaţie înregistrate de poliţie în toată Germania în ultimii ani.

Un total de 2.245.245 de accidente rutiere au fost înregistrate în 2020, față de cele 2.685.661 de accidente în 2019 și 2.636.468 de accidente în 2018. Această tendință poate fi observată și în numărul de accidente care implică vătămări corporale. În 2020, au avut loc 264.499 de accidente cu victime, iar 3.046 de persoane au murit. În 2018, au fost înregistrate 3.275 de decese din 308.721 de accidente cu vătămări corporale.

Un alt șofer român a oprit camionul pe autostradă și a sunat, speriat, la poliție după ce  auzit niște zgomote ciudate în remorcă. 

 

Germana. Un șofer român a oprit camionul pe autostradă și a sunat, speriat, la poliție

 

 

Poliția federală din Leipzig a fost informată, vinerea trecută, de către agenții de la sediul poliției din Leipzig, că un șofer român a auzit zgomote pe zona de încărcare a camionului său, în zona de odihnă de pe autostrada Muldental.

Când ofițerii au ajuns la zona de odihnă de pe autostrada Muldental și au deschis camionul, au găsit în interior trei tineri afgani, cu vârsta cuprinse între 16 și 17 ani.

Cel mai probabil, cei trei migrați au urcat în camion în timp ce șoferul român a făcut o pauză mai lungă în drumul său spre Germania. După finalizarea măsurilor polițienești, șoferul român al camionului și-a continuat drumul, iar cei trei tineri migranți au fost predați serviciului de urgență pentru copii și tineret al orașului Leipzig, anunță Poliția Federală.

Poliția Federală din Leipzig a inițiat anchete privind introducerea ilegală de străini și intrarea sau șederea neautorizat a acestora în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel