Poliția scandinavă, după destructurarea mai multor rețele de contrabanda cu ființe umane: „Pentru prima dată, mai multe ucrainene decât românce”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliția din Peninsula Scandinavă a destructurat mai multe rețele de prostituție. „Pentru prima dată vedem mai multe ucrainene decât românce”, susțin anchetatorii.

Jurnaliștii de la nrc.nl au relatat despre contrabanda cu ființe umane și cum poliția norvegiană și suedeză au descoperit rețele de prostituție în care majoritatea femeilor proveneau din Ucraina.

„Un BMW negru circulă fără lumini prin Finnskogen, o zonă vastă de pădure la granița dintre Norvegia și Suedia. Apoi șoferul se oprește, aprinde o lanternă, urmărește drumul o vreme și intră în pădure – ferit de camerele de supraveghere. Douăzeci de minute mai târziu revine cu două femei, una din Ucraina și una din Rebublica Moldova. În fiecare săptămână, femeile sunt introduse ilegal în Norvegia astfel”, relatează jurnaliștii sursei citate. Atât în ​​Norvegia, cât și în Suedia, poliția a descoperit rețele de prostituție în care majoritatea femeilor proveneau din Ucraina. 

„Este prima dată când vedem mai multe femei ucrainene decât românce”, a declarat inspectorul de poliție suedez și expert în prostituție Simon Häggström, care a fost implicat în anchetă. Potrivit acestuia, creșterea numărului de femei din această țară se datorează clar războiului. Femeile din acest studiu nu au solicitat azil în țările scandinave, dar sunt victime ale traficului de persoane.

Italia. Șase prostituate românce, capabile de câștiguri uriașe, în lockdown. Aduceau unei grupări 100.000 euro pe lună

200 de femei, implicate în rețea

 

Rețeaua din Norvegia este formată din aproximativ 200 de femei est-europene și a existat și în Ucraina înainte de război. Într-o investigație majoră asupra exploatării sexuale, poliția suedeză a descoperit că multe femei erau transportate direct la granița cu Norvegia și și-a avertizat colegii norvegieni în iarna lui 2021. Nu se știe cu exactitate câte femei ucrainene au fost introduse ilegal în țară de la invazia rusă. Potrivit poliției, peste 100 de femei locuiau într-o clădire din Oslo la momentul raidului, unde întrețineau relații sexuale contra cost.

O femeie ucraineană și soțul ei norvegian sunt suspectați că conduc această rețea de prostituție în Norvegia. Victimele au fost puse pe platforme online dedicate serviciilor intime. Potențialii clienți puteau vizualiza fotografii pe un site web, unde li s-au oferit informații despre femei și despre serviciile și tarifele asociate pe care le utilizau.

În Suedia, Per-Anders Andersson, un proprietar de hotel aproape de granița cu Norvegia, a fost surprins cu faptul că soseau în mod constant mașini pline de femei. Au fost lăsate la hotel și preluate o zi mai târziu de un bărbat. Femeile erau din Europa de Est și au spus că vor merge în Norvegia.

Olanda. Românce luate ostatice și conaționali răniți: „Unde sunt banii?”. Ce s-a întâmplat cu agresorul este de necrezut

 

„Fiți atenți, asigurați-vă că prietenii și familia știu întotdeauna unde vă aflați”

 

În Suedia și Norvegia, prostituția este ilegală. În Suedia, clienții prostituatelor sunt, de asemenea, pedepsiți.

„Femeile aflate într-o poziție vulnerabilă sunt adesea mai credule”, spune Ina Hut, directorul Centrului național de coordonare împotriva traficului de ființe umane (CoMensha). În Olanda, există până acum o „mulțime de rapoarte” de exploatare sexuală a femeilor ucrainene. 

„Împreună cu alte organizații, am realizat pliante digitale cu avertismente: fiți atenți la discuții frumoase, asigurați-vă că prietenii și familia știu întotdeauna unde vă aflați”, spune Hut.

În alte părți ale Europei, potrivit platformei europene La Strada International, au fost făcute zece rapoarte oficiale de exploatare sexuală a refugiaților ucraineni, inclusiv în Germania, Belgia și Polonia.

Marea Britanie. O româncă care ducea o viață de lux, matroană pentru 13 conaționale exploatate se lăuda: „La naiba, sunt genială”

Româncele, cela mai exploatate în Olanda

 

Dar Ina Hut crede că adevărata problemă este mult mai mare: „De obicei, rapoartele care vin la noi sunt vârful aisbergului. Adesea, femeile implicate nu sunt imediat conștiente că este vorba despre traficul de persoane. De exemplu, poate dura mult timp înainte ca acest lucru să fie pe radarul organizațiilor de ajutor”.

Ina Hut se așteaptă să apară mai multe cazuri de exploatare ale femeilor din Ucraina în viitorul apropiat. Cel mai mare grup de victime străine ale exploatării sexuale din Olanda provine din România, urmat de Nigeria.

Spania. O româncă riscă ani grei de închisoare după ce „angaja chelnerițe” cu serioase dificultăți financiare

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv              

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel