Marea Britanie. O româncă care ducea o viață de lux, matroană pentru 13 conaționale exploatate se lăuda: „La naiba, sunt genială”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. O româncă care ducea o viață de lux, matroană pentru 13 conaționale exploatate: „La naiba, sunt genială”
Marea Britanie. O româncă care ducea o viață de lux, matroană pentru 13 conaționale exploatate: „La naiba, sunt genială”

Cătălina C., o româncă în vârstă de 37 de ani, a trăit un stil de viață luxos cu iubitul Jamie D., în vârstă de 42 de ani, în timp ce câștiga 250.000 de lire sterline pe an, conducând un grup imens de prostituție care exploata femeile vulnerabile și le introducea ilegal în Marea Britanie.

Fratele româncei, care a fost și el implicat în grup, a fost în cel puțin 12 vacanțe de lux diferite de când a fost înființată gruparea, inclusiv în Thailanda, Africa de Nord și Republica Dominicană. Cătălina C. a jucat un rol principal în lansarea unei rețele criminale cu iubitul ei în Northampton, înainte de a se extinde în toată țara la Nottingham și Birmingham, câștigând 20.000 de lire sterline pe lună.

Poliția a percheziționat casa ei din Northampton în data de 17 ianuarie, unde a găsit dovezi detaliate ale operațiunii și rolul cheie pe care l-a jucat în organizarea acestei grupări. Ea a condus operațiunea de zi cu zi prin aprovizionarea cu femei, în principal din România, pentru a călători în Marea Britanie ca lucrătoare sexuale și organizându-le zborul și transportul către o proprietate la alegerea ei. Femeile au fost apoi forțate să se angajeze în prostituție la bordelurile din Midlands. Un tribunal a auzit că românca le-a spus femeilor „să arate cel mai bine” și, atunci când solicita fotografii semi-nud, le spunea „să arate sexy” și să se machieze.

Poliția a recuperat liste și mesaje text care arătau că românca a acționat ca „șefa” prostituatelor, având contact zilnic cu ele și ținând evidența încasărilor zilnice. Dovezile au arătat că femeile ar fi câștigat până la 1.640 de lire sterline pe zi, din care gruparea a luat 50% de la fiecare femeie între noiembrie 2015 și ianuarie 2017.

Marea Britanie. Româncă, însărcinată de două ori într-o săptămână: „Un miracol! Am rămas gravidă în timp ce eram deja gravidă”

 

„La naiba, sunt genială”

 

Într-o zi, în care șapte femei au câștigat 900 de lire sterline, ea a scris: „La naiba, sunt genială”. Ea le-ar fi forțat pe femei să muncească ore lungi în timp ce își lua jumătate din câștiguri și le folosea pentru a-și plăti stilul de viață de lux. Gruparea a exploatat până la 13 femei în același timp și a închiriat patru proprietăți separate pentru a le găzdui.

Fotografiile de pe pagina de Facebook a lui Jamie D. arată cuplul petrecând timp împreună în locații de lux. O fotografie arată că s-au cazat la Hotelul Montcalm din Marble Arch, Londra, chiar înainte de Crăciun, care este un hotel de lux unde prețurile ajung până la 562 de lire sterline pe noapte pentru o cameră dublă la momentul publicării. În timpul aceleiași călătorii, cuplul a vizitat restaurantul domnului White de Marco Pierre White în Leicester Square. Marco Pierre White a fost primul bucătar din Marea Britanie care a primit trei stele Michelin.

Cuplul se bucura și de alte restaurante de lux - inclusiv restaurantul The Point din hotelul Haven din Poole - unde mesele principale variază între 21 și 38 de lire sterline.

Cuplul s-a căsătorit și au doi copii. Profilul de Facebook al lui Jamie D. nu conține nicio referire la infracțiunile pe care el și Cătălina C. le-au comis, dar conține o mulțime de fotografii de vacanță ale cuplului la soare. Jamie D. a postat pentru a-i ura româncei la mulți ani pe 4 decembrie anul trecut, spunând „La mulți ani soția mea minunată, cea mai bună prietenă și cea mai răbdătoare mamă de pe planetă. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți în fiecare zi”.

Marea Britanie. Englezii au ajuns să cheltuie 8 euro pentru a-și găti un mic dejun. Singurele ieftiniri, la băuturile alcoolice

 

Românca, condamnată la închisoare

 

Ayanna Nelson, care acuză, a spus instanței că românca a exploatat femeile „cu așteptarea unui câștig financiar substanțial semnificativ”. La condamnarea Cătălinei C., judecătorul Rebecca Crane a spus: „Ați exploatat munca altora pentru un câștig financiar substanțial și afacerea ar fi continuat dacă nu ar fi fost intervenția poliției”.

Cătălina C. a fost condamnată, marți, la trei ani și nouă luni de închisoare la Northampton Crown Court. 

Rolul iubitului ei în cadrul rețelei de prostituție a implicat să se asigure că există o „ofertă constantă” de femei care să lucreze pentru el și partenera sa și să creeze reclame online - iar aproximativ 11.000 de lire sterline au fost cheltuite doar pentru publicitate serviciilor sexuale.

Cei doi, care locuiau în satul elegant Lower Harlestone, Northampton, unde prețurile caselor sunt în medie de 900.000 de lire sterline, au fost acuzați de trafic de femei în Marea Britanie. Ambii au recunoscut două acuzații de facilitare a călătoriei unei alte persoane în Regatul Unit, în vederea exploatării lor în scopul prostituției.

Jamie D. a fost condamnat la patru ani și nouă luni de închisoare.

Român din Anglia: Trebuie sa recunoaștem, Romania e mult mai sigură. Aici te uiți mereu peste umăr

 

Tatăl iubitului și fratele româncei, implicați în rețea

 

În complot a fost implicat și tatăl în vârstă al lui Jamie D., Martin D., în vârstă de 74 de ani, precum și fratele Cătălinei C., Andrei C., în vârstă de 26 de ani.

Martin D. a plătit pentru biletele de avion pentru femeile care veneau în Marea Britanie, ar fi ajutat să le preia de la aeroporturi și chiar a finanțat hoteluri și apartamente cu servicii. Treaba lui Andrei C. era să conducă telefoanele bordelului și să organizeze întâlniri între clienți și femei, să le direcționeze către proprietate și să preia femeile traficate din aeroporturi.

Profilul de Facebook al lui Andrei C. spune o poveste în care s-a deplasat cu avionul peste tot în lume, probabil folosindu-și câștigurile ca parte a rețelei de traficanți. De când rețeaua a început în noiembrie 2015, a postat din vacanțe de lux în Republica Dominicană, Grecia, România, Praga, Maroc (inclusiv călare pe cămile prin deșertul Sahara), o a doua vacanță în Grecia, Londra, Spania, Tenerife, o a doua vacanță în România, Thailanda și Paris - precum și vizitarea României cu doar câteva luni înainte de începerea rețelei de trafic și exploatare.

Martin D., din Northampton, a primit un ordin comunitar de 12 luni și 100 de ore de muncă neremunerată pentru dobândirea de proprietăți criminale, după ce a încasat o sumă mare de bani în urma vânzării unei case. Andrei C., tot din Northampton, a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare pentru 14 luni plus 150 de ore de muncă neremunerată, pentru că a conspirat pentru a controla prostituția pentru câștig.

Anglia. Româncă, înjunghiată de soțul albanez: „Nu ai murit încă?” Bărbatul a primit o condamnare exemplară

 

„A fost o investigație foarte complexă și lungă”

 

Condamnările, care făceau parte din Operațiunea Eton, au fost primele acuzații de sclavie modernă și trafic de persoane asigurate de poliția din Northamptonshire.

„A fost o investigație foarte complexă și lungă, dar sunt foarte mulțumit că prin aceasta, am reușit să asigurăm primele acuzații ale forței în conformitate cu legislația modernă privind sclavia și să obținem condamnări pentru toți cei patru infractori. Această bandă criminală organizată a exploatat femei vulnerabile cu falsa promisiune a unei vieți mai bune în Marea Britanie. În schimb, i-au forțat să întrețină relații sexuale cu un număr mare de bărbați, fără să țină cont de drepturile sau bunăstarea lor.

Aceste femei au lucrat ore lungi, doar pentru ca o mare parte din câștigurile lor să fie luate de grupare, care urmau să fie apoi folosite pentru a finanța stiluri de viață de lux. Investigarea unor astfel de cazuri poate fi complexă, dar poliția din Northamptonshire este absolut hotărâtă să abordeze sclavia modernă și să aducă în fața justiției oamenii care exploatează membrii vulnerabili ai comunității noastre”, a declarat inspectorul detectiv Carrie Powers.

Marea Britanie. Româncă, condamnată după ce a răpit o fetiță conațională. Aurelia a dus micuța la un cuplu care a abuzat-o ani la rând

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel