PNL, despre mitingul de la Focşani: Au solicitat să nu aprobe manifestații ale altor partide pentru a fi evitate incidente

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

PNL Vrancea susţine că responsabilitatea pentru orice eveniment neprevăzut care poate apărea în timpul mitingului electoral de duminică nu va aparţine partidului, ci „autorităţilor locale şi instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică”.

„PNL Vrancea a luat toate măsurile legale prevăzute de Legea 60/1991, de la voluntari la responsabili de eveniment, stabilire traseu etc, astfel încât mitingul să se desfăşoare în termenii legali prevăzuţi de legislaţie. (...) Orice eveniment neprevăzut care poate apărea, în sensul apariţiei unor susţinători ai altor partide în zona B-dul Independenţei nr. 8 (vizavi de Electrica), nu va fi în responsabilitatea PNL, ci a autorităţilor locale şi a instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică", au declarat reprezentanţii PNL Vrancea, într-un comunicat.

Citește și Mitinguri electorale simultane ale PSD și PNL. Ludovic Orban: "Bătălia de la Focșani"

Liberalii precizează că au solicitat autorităţilor să nu aprobe un miting al altor partide în zona de desfăşurare a evenimentului PNL, pentru a fi evitate incidente între participanţi.

„În şedinţa Comisiei din data de 3 mai 2019, am solicitat în mod clar autorităţilor să nu aprobe un miting al altor formaţiuni politice în zona mitingului PNL, tocmai pentru a fi evitate orice incidente între participanţi”, au arătat liberalii.

PNL Vrancea va organiza duminică un miting electoral în parcarea din faţa sediului partidului, la care sunt aşteptaţi peste 7.000 de susţinători. În aceeaşi zi, în Focşani au fost aprobate alte trei mitinguri electorale în zone diferite din oraş, solicitate de PSD, ALDE şi UNPR.

Potrivit primăriei, toate manifestările electorale se vor desfăşura în puncte fixe şi nu permit deplasări, pentru a evita dezordinea şi eventuale conflicte.

Citește și Răsturnare de situație la Focșani. PATRU mitinguri electorale într-o singură zi

„Comisia de Autorizare a Adunărilor Publice a decis, la sugestia celor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, că aceste deplasări nu ar trebui să aibă loc, tocmai pentru a evita dezordinea şi eventuale conflicte şi fiecare partid să-şi desfăşoare această activitate într-o locaţie bine delimitată şi bine stabilită. (...) PNL îşi va desfăşura mitingul pe B-dul Independenţei, vizavi de sediul partidului, PSD în Piaţeta Obor, UNPR în piaţeta de la Gară, iar ALDE în Piaţeta de la Teatrul Municipal 'Maior Gheorghe Pastia'”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel