Răsturnare de situație la Focșani. PATRU mitinguri electorale într-o singură zi

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, a declarat că pentru duminică au fost aprobate în municipiu patru mitinguri electorale pentru care au fost făcute solicitări din partea tot atâtor formaţiuni politice, dar toate se vor desfăşura în locaţii "bine delimitate şi bine stabilite pentru a evita dezordinea şi eventuale conflicte".

"Au fost cereri venite din partea a patru partide politice, PNL, UNPR, ALDE şi PSD pentru organizare de manifestări electorale legate de campania pentru europarlamentare. Astăzi (vineri - n.red.) cererile au fost discutate în şedinţa de autorizare a Comisiei de Autorizare a Adunărilor Publice, conform legii, şi pentru că au fost solicitări din partea partidelor să facă marşuri pe mai multe trasee, având în vedere că în Piaţa Unirii se desfăşoară un festival culinar mediteranean, comisia a decis, la sugestia celor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, că aceste deplasări nu ar trebui să aibă loc, tocmai pentru a evita dezordinea şi eventuale conflicte şi fiecare partid să-şi desfăşoare această activitate într-o locaţie bine delimitată şi bine stabilită", a declarat primarul Cristi Misăilă. 

Potrivit acestuia, toţi reprezentanţii partidelor prezenţi la această şedinţă au fost de acord cu soluţia propusă de Comisia de Autorizare a Adunărilor Publice.

"PNL îşi va desfăşura mitingul pe B-dul Independenţei, vis-a-vis de sediul partidului, PSD în Piaţeta Obor, UNPR în piaţeta de la Gară, iar ALDE în Piaţeta de la Teatrul Municipal 'Maior Gheorghe Pastia'. Astea au fost solicitările şi deciziile membrilor comisiei către reprezentanţii partidelor care au fost prezenţi la această şedinţă şi care au fost de acord ca aceste mitinguri să se desfăşoare doar în puncte fixe. Din partea PNL au fost prezenţi şase reprezentanţi, în frunte cu preşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Cătălin Toma şi deputatul Ion Ştefan. Toţi au fost de acord ca acest miting să se desfăşoare într-o locaţie bine stabilită", a precizat primarul. 

20.000 de oameni sunt așteptați la mitinguri



Potrivit adreselor prin care au fost solicitate organizarea de mitinguri electorale, la Focşani ar putea fi prezenţi duminică aproape 20.000 de persoane. În adresa prin care au solicitat avizarea acestei manifestaţii, PNL a fost dat ca număr de participanţi 7.000 de persoane, iar PSD a declarat că la miting vor participa circa 10.000 de susţinători

Într-o declaraţie de presă susţinută vineri, la Piteşti, preşedintele PNL, Ludovic Orban a solicitat organizaţiei PSD Vrancea să renunţe la mitingul programat duminică la Focşani, "care riscă să degenereze în conflicte între oameni".

"Atrag atenţia, primarului din Municipiul Focşani şi PSD în general, că este împotriva democraţiei şi împotriva oricărei logici şi bun simţ, mai ales în situaţia actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare, în toate domeniile de activitate ale societăţii, când nervii sunt întinşi, când suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focşani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă. (...) PNL va organiza această adunare publică, de asemenea, marşul pe care l-am propus. Membrii, simpatizanţii şi participanţii PNL, care sunt oameni educaţi, civilizaţi, vor respinge orice provocare făcută de PSD, dar repet, solicitarea către PSD, renunţaţi la acest miting, renunţaţi la această contra manifestaţie provocatoare, renunţaţi la această acţiune, care riscă să degenereze în conflicte între oameni, care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opţiuni politice diferite", a declarat Ludovic Orban. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel