Pedro Sanchez, premierul Spaniei, mesaj emoţionant după asasinarea Ionelei: „Toată dragostea mea pentru familie“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Spaniei Pedro Sanchez a transmis condoleanţe familiilor a două femei ucise de partenerii lor, printre care şi Ionela T., românca de 28 de ani care a fost ucisă de partenerul ei, Costinel, care apoi și-a pus capăt zilelor, lăsând orfani doi copilași.

„Las Palmas și Torrejón ar putea fi scena a două noi crime sexiste. Dacă vor fi confirmate, victimele #GenderViolence, ucise pur și simplu pentru că sunt femei, numărul lor ar junge 45 în 2020. Inacceptabil. Le dorim în viață. Libere. Toată dragostea mea pentru familiile lor“, este mesajul premierului Pedro Sanchez, pe pagina sa de Twitter.

Citește și: Ei sunt românii care au înlăcrimat Spania de Anul Nou: Ionela, ucisă că sălbăticie de Costinel în fața copiilor. Bărbatul s-a sinucis apoi

Ştirea despre moartea Ionelei a şocat comunitatea Trrejon unde locuia de aproximtiv un deceniu. Românca de 28 de ani a fst ucisă cu bestialitate de Costinel Alin, partenerul ei, un craivean de 37 de ani alături de care avea un băiețel și o fată de 8, respectiv 10 ani. Bărbatul și-a înjunghiat mortal soția în fața copiilor minori în casa lor din  și apoi s-a sinucis. Evenimentele s-au petrecut în jurul orei 17:00 în ajunul Anului Nou.

Femeia îl denunțase pe cel care i-a devenit călău de cel puțin de două ori pentru maltratare - ultima dată în urmă cu doar două săptămâni - și asupra căruia obținuse un ordin de restricție. Bărbatul a pătruns în casă cu gândul precis de a-și pune capăt zilelor. Înainte de asta, Costinel a înjunghiat-o în repetate rânduri pe Ionela.

Citește și: Spania. Noi detalii în cazul morții Ionelei, ucisă în fața copiilor săi: Obținuse ordin de protecție împotriva călăului (Video)

Un vecin a auzit țipete și a mers la casa românilor să vadă ce se întâmplă. Când a văzut cum bărbatul o agresa pe femeie, a chemat forțele de intervenție de îndată. Polițiștii au ajuns, dar nu au reuști să intre în casă, așa că au intervenit pompierii. Era deja prea târziu, Ionela fusese omorâtă prin înjunghieri multiple, iar lângă ea era și corpul neînsuflețit al soțului ei, care i-a luat viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel