Patru afgani, ascunşi într-un TIR încărcat cu materiale plastice, prinși la frontieră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patru afgani, ascunşi într-un TIR încărcat cu materiale plastice, prinși la frontieră
Patru afgani, ascunşi într-un TIR încărcat cu materiale plastice, prinși la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patru cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion încărcat cu materiale plastice.

În data de 09.11.2021,în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale plastice pentru societăți din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, patru cetăţeni străini.

De altfel, polițiștii de frontieră se confruntă, zi de zi cu diferite ilegalități. Spre exemplu, o femeie, care a încercat să intre în România cu 100 de cartușe, a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată magistraților arădeni, care vor lua și alte măsuri preventive dacă se impun.

 

Alertă în vama Nădalc. O româncă avea 100 de cartușe în bagaje

 

O femeie din județul Botoșani a încercat să intre în România cu 100 de cartușe. Ea a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată magistraților arădeni, care vor lua și alte măsuri preventive dacă se impun.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați de către polițiștii de frontieră din Nădlac despre faptul că o femeie de 24 de ani, din județul Botoșani, ar fi încercat să introducă ilegal în țară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II, 100 de cartușe calibrul 12.

Muniția a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. În baza probatoriului administrat, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi luate și alte măsuri preventive, dacă se impun.

 

Migranți, prinși la frontieră după ce au călătorit sute de kilometri pe osiile unor semiremorci

 

Duminică, alți patru cetăţeni străini, trei afgani şi un pakistanez, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Giurgiu după ce au călătorit din Turcia până în România ascunşi pe osiile unor semiremorci, a anunţat, astăzi, Poliţia de Frontieră Română.

Cei patru cetăţeni străini, trei afgani şi un pakistanez, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Giurgiu după ce au călătorit din Turcia până în România ascunşi pe osiile unor semiremorci, a anunţat, duminică, Poliţia de Frontieră Română. Aceștia au fost descoperiţi în urma unor controale specifice efectuate asupra a două ansambluri rutiere, unul condus de către un cetăţean ucrainean în vârstă de 43 de ani şi celălalt de către un cetăţean român în vârstă de 26 de ani.

"Şoferii transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, jante auto încărcate din Turcia pentru Letonia, precum şi granule de cauciuc, încărcate din Turcia, destinate unei societăţi comerciale din ţara noastră. În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au depistat ascunse, pe osiile celor două semiremorci, patru persoane de sex masculin fără documente de identitate asupra lor", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră transmis Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel