Traficul de migranţi la frontierele României, afacere profitabilă pentru un grup de români. Trei DOSARE GRELE pe masa judecătorilor

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în trei dosare, a mai multor persoane, în stare de libertate sau de arest preventiv, pentru infracţiuni de trafic de migranţi sau complicitate la această infracţiune.

În primul dosar, procurorii au reţinut că inculpatul (în stare de arest preventiv) A.D.M.A.I. a preluat cu autoturismul, din Timişoara, în luna ianuarie, şase migranţi de origine siriană, pe care, în schimbul a 2.000 de euro, i-a transportat până în localitatea Beba Veche, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România şi Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania. Acesta a mai preluat şi transportat anterior alţi opt migranţi, pe care i-a transportat în portbagaj, dinspre Oraviţa spre Vama Moraviţa, contra sumei de 1.000 de euro, în acelaşi scop, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, transmis, joi, AGERPRES.

Într-un alt dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor N.D.C., pentru trafic de migranţi, şi K.P. şi A.A.M., ambii pentru complicitate la traficul de migranţi.

Procurorii au reţinut că în octombrie 2019, în schimbul sumei de 500 de euro, N.D.C. a transportat cu autoturismul 10 cetăţeni de origine afgană care trecuseră anterior ilegal frontiera dintre Serbia şi România, cu scopul de a-şi continua deplasarea în mod fraudulos, în Ungaria, iar de acolo către ţări din Europa de Vest. Ceilalţi doi complici l-au sprijinit pe inculpatul N.D.C. în activitatea de transportare a celor 10 migranţi, deplasându-se cu autoturismul în faţa autovehiculului condus de inculpatul N.D.C., căruia i-au oferit indicaţii cu privire la traseu şi la eventuala apariţie a organelor de poliţie.

În cel de-al treilea dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor T.A.R., pentru trafic de migranţi, şi A.H.K., complice la infracţiune.

În februarie 2020, T.A.R. a preluat din apropierea localităţii Lăţunaş, 13 persoane de origine afro-asiatică, pe care i-a transportat pentru 500 de euro, într-o altă localitate din Timiş, destinaţia finală a migranţilor fiind de a trece în mod fraudulos frontiera dintre România şi Ungaria pentru a ajunge în ţări din Uniunea Europeană.

Totodată, procurorii au reţinut că, în scopul obţinerii beneficiului constând în asigurarea deplasării sale în mod gratuit până în Olanda, unde intenţiona să ajungă, inculpatul A.H.K. s-a deplasat cu autoturismul, în calitate de antemergător, pentru a facilita transportul celor 13 migranţi de către inculpatul T.A.R., ţinând legătura în permanenţă cu acesta pentru a-l informa asupra posibilelor filtre de poliţie, cu rolul de a asigura realizarea în siguranţă a transportului de migranţi.

Toate dosarele au fost trimise spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel