Migranți, prinși la frontieră după ce au călătorit sute de kilometri pe osiile unor semiremorci

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Trei afgani şi un pakistanez au călătorit din Turcia în România ascunşi pe osiile unor semiremorci
Trei afgani şi un pakistanez au călătorit din Turcia în România ascunşi pe osiile unor semiremorci

Patru cetăţeni străini, trei afgani şi un pakistanez, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Giurgiu după ce au călătorit din Turcia până în România ascunşi pe osiile unor semiremorci, a anunţat, astăzi, Poliţia de Frontieră Română.

Cei patru cetăţeni străini, trei afgani şi un pakistanez, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Giurgiu după ce au călătorit din Turcia până în România ascunşi pe osiile unor semiremorci, a anunţat, duminică, Poliţia de Frontieră Română. Aceștia au fost descoperiţi în urma unor controale specifice efectuate asupra a două ansambluri rutiere, unul condus de către un cetăţean ucrainean în vârstă de 43 de ani şi celălalt de către un cetăţean român în vârstă de 26 de ani.

"Şoferii transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, jante auto încărcate din Turcia pentru Letonia, precum şi granule de cauciuc, încărcate din Turcia, destinate unei societăţi comerciale din ţara noastră. În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au depistat ascunse, pe osiile celor două semiremorci, patru persoane de sex masculin fără documente de identitate asupra lor", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră transmis Agerpres.

 

S-au urcat pe osiile semiremorcilor autocamioanelor, fără ca şoferii să observe



Conform sursei citate, în urma cercetărilor s-a stabilit că bărbaţii descoperiți au vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, trei dintre ei fiind afgani şi unul pakistanez. Aceștia au declarat că s-au urcat pe osiile semiremorcilor autocamioanelor în timp ce se aflau în Turcia, fără ca şoferii să aibă cunoştinţă despre acest lucru. Aceștia aveau în plan să ajungă în Germania.

"Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate ascunse, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea, precum şi şoferul ucrainean şi mijlocul de transport pe care îl conducea, au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun", se precizează în comunicat, scrie Agerpres.

 

Migranți, prinşi după ce au intrat ilegal în ţară. ,,S-au ascuns de polițiști într-un canal colector"

 

Mai mulți migranți au fost prinşi după ce au intrat ilegal în ţară venind din Serbia, în zona localităţii Beba Veche din judeţul Timiş, a anunţat, în această dimineață, Poliţia de Frontieră Română.

Doi sirieni, un francez şi un austriac au fost prinşi după ce au intrat ilegal în ţară venind din Serbia, în zona localităţii Beba Veche din judeţul Timiş, a anunţat, duminică, Poliţia de Frontieră Română.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare (...) au observat, cu ajutorul echipamentelor de detecţie termică, un grup de persoane care a trecut ilegal frontiera, din Serbia, pe direcţia localităţii de frontieră Beba Veche (...). Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au fost depistate, ascunse într-un canal colector aflat la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, trei persoane de sex masculin. Continuându-se cercetarea terenului, pe aceeaşi direcţie a mai fost depistat un bărbat care făcea parte din acelaşi grup", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră transmis Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că din acest grup fac parte doi cetăţeni sirieni, un francez şi un austriac, cu vârste cuprinse între 16 ani şi 47 ani.

Toți cei patru sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Ancheta în acest caz este desfăşurată sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel