„Pantofi, mănuși, o bucată de pizza”. Un român a creat panică printre cetățenii din Belgia: „Nu fura ca să se îmbogățească”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Pantofi, mănuși, o bucată de pizza”. Un român a creat panică printre cetățenii din Belgia: „Nu fura ca să se îmbogățească”
„Pantofi, mănuși, o bucată de pizza”. Un român a creat panică printre cetățenii din Belgia: „Nu fura ca să se îmbogățească”

Un hoț român a creat panică printre cetățenii din Beauraing și Houyet, regiunea Valonia din Belgia. El ar fi „vizitat” în vara anului trecut „între 20 și 30 de case”. Bărbatul este deja cunoscut pentru fapte similare în alte părţi ale Europei.

Un val de furturi și tentative de furt a lovit municipiile Beauraing și Houyet din Belgia în perioada 27 august – 5 septembrie 2022. Poliția din zona Houille-Semois a reușit să pună capăt acestuia prin arestarea principalului făptuitor: un român deja cunoscut pentru fapte similare în mai multe țări europene.

„A crescut în sărăcie și a fost uimită de marea abundență de aici”. Menajeră româncă, acuzată că a furat din casele în care făcea curat, în Belgia: „Îi pare sincer rău”

 

„A recunoscut că a vizitat între 20 și 30 de case”

 

Românul este urmărit penal la Tribunalul Dinant pentru două tentative de tâlhărie, trei tentative de furt și șase furturi. Totul este recunoscut cu excepția celor două tentative de tâlhărie. „Domnul (n.r. - inculpatul român) nu le recunoaște pentru că nu își amintește, întrucât a comis multe fapte. A recunoscut că a vizitat între 20 și 30 de case în această perioadă”, precizează procurorii.

2. -imagine fara descriere- (pantofi--manusi--o-bucata-de-pizza--un-roman-a-creat-panica-printre-cetatenii-din-belgia-nu-fura-ca-sa-se-imbogateasca-2.jpg)

Parchetul și președintele instanței amintesc că inculpatul român a fost deja condamnat în Belgia, în 2020, pentru fapte similare. De asemenea, românul a mai fost condamnat o dată în Germania, altă dată în Marea Britanie și de șapte ori în România. În aceste condiții, cinci ani de închisoare sunt solicitați de către Parchetul Namur, care acum se gândește la protejarea societății. „Ești un hoț profesionist, asta este problema ta. Când îți citesc rechizitoriul, asta iese în evidență”, mai spune judecătorul inculpatului.

Belgia. Hoți români, prinși după o greșeală fatală: Unuia dintre ei i s-a lipit o etichetă pe talpă

 

„Ce fura? Pantofi, mănuși, o bucată de pizza”

 

Apărarea, reprezentată de Me Eerdekens, nu este de acord. „A avut un modus operandi unic. A intrat în locuințele ale căror uși erau descuiate. Ce fura? Pantofi, mănuși, o bucată de pizza. A furat un sac de dormit și un cort, în care a fost găsit, într-un șopron dintr-o grădină. Fura mâncare, nu bani ca să se îmbogățească sau să trimită în România. Nu a existat un caracter organizat sau premeditat”.

Avocatul apărării pledează pentru achitare și pentru declanșarea unei proceduri în colaborare cu o structură din Bruxelles pentru obținerea unui permis de ședere în Belgia.

Hotărârea judecătorilor va fi pronunțată pe 23 februarie.

„Suferim în frig, la -7 grade, fără încălzire”. Patru muncitori români s-au trezit debranșați de la gaz și curent, în Belgia: Proprietarul nu a plătit facturile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel