„A crescut în sărăcie și a fost uimită de marea abundență de aici”. Menajeră româncă, acuzată că a furat din casele în care făcea curat, în Belgia: „Îi pare sincer rău”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O menajeră româncă, în vârstă de 43 de ani, din Koekelare, regiunea Flandra din Belgia, a primit 80 de ore de muncă în folosul comunității. Ea a fost găsită vinovată pentru o serie de furturi pe care le-a comis. 

În toamna anului 2021, o familie din Zedelgem, o comună situată în provincia Flandra de Vest din Belgia, a bănuit că femeia de la curățenie fura bani. Membrii familiei au făcut poze cu numerele de serie de pe bancnotele lor, iar când au constatat că lipsesc din nou bani, poliția a fost anunțată. În rucsacul româncei se aflau nu mai puțin de 4.765 de euro, inclusiv bancnotele cu numerele de serie fotografiate. Menajera româncă a furat și două sticle de detergent.

Anchetatorii au găsit 15.000 de euro în numerar în casa româncei. Potrivit femeii, o mare parte din acești bani ar fi provenit din ocupația ei secundară de manichiuristă. Ea a recunoscut că a furat anterior 1.000 de euro de la familia din Zedelgem. Femeia a mărturisit mai multe furturi similare și ar putea fi în cele din urmă legată de 11 fapte la zece gospodării din Zedelgem, Aartrijke și Veldegem. Nu doar că a furat bani, ci și bijuterii, îmbrăcăminte, prosoape de baie și produse de curățat.

2. -imagine fara descriere- (menajera_ilustrativ_prosop_hotel.jpg)

Menajeră româncă, acuzată că ar fi furat 10.000 de euro din camera unui hotel din Austria: „Nu i-am luat eu!”

 

„Ea a crescut în sărăcie și a fost uimită de marea abundență de aici”

 

Femeia a spus că nu știe exact de ce a comis furturile. „Hainele furate nu erau nici măcar de mărimea ei”, a pledat avocatul Patrick Arnou. „Ea a crescut în sărăcie și a fost uimită de marea abundență de aici. Clienta mea a fost în arest preventiv de o lună și nu mai lucrează ca femeie de serviciu. Ea are încă un dosar penal curat și îi pare sincer rău pentru ceea ce a făcut”.

Procurorul a cerut doi ani de închisoare pentru femeie, dar judecătorul a trimis-o doar la muncă în folosul comunității. Pe lângă cazierul ei curat, instanța a ținut cont și de faptul că între timp ea a despăgubit victimele. În plus, instanța a constatat că furtul unora dintre obiecte nu a fost dovedit.

Marea Britanie. Menajeră româncă, acuzată că a „curățat” camera unui oaspete de 200.000 euro: Sabrina a plâns în hohote când a recunoscut fapta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel