Belgia. Hoți români, prinși după o greșeală fatală: Unuia dintre ei i s-a lipit o etichetă pe talpă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei români au fost condamnați la pedepse grele cu închisoarea pentru participarea lor la mai multe spargeri violente în Belgia, în localități precum Bruges, Kortrijk și Roeselare. Liderul bandei trebuie să meargă la închisoare pentru 3 ani. Eroarea fatală care a dus la destructurarea grupării a fost aceea că unuia dintre autori i s-a lipit de talpă, într-o benzinărie, o etichetă.

Vitrina sucursalei Orange de pe Steenstraat din Kortrijk a fost spartă, doi bărbați cu măști pe față au intrat în magazin pentru a ieși puțin mai târziu cu mâinile pline de dispozitive electronice. O mașină de fugă i-a scos rapid de acolo.

Acesta este modul de operare al unei bande de șase membri români care a fost surprins în imaginile de pe camerele de supraveghere din 15 martie 2022. Un modus operandi pe care l-au folosit cu succes în mai multe ocazii, însă nu de fiecare dată cu succes. În aceeași zi, în Oudenaarde, au forțat un oblon rulant al unui magazin de telecomunicații, dar au fugit după ce alarma a început să sune.

În mod similar, gruparea infracțională a lovit la Roeselare pe 21 februarie anul trecut. La magazinul Lab9, au spart ușa de la intrare și au furat 17 iPhone-uri și șase MacBook-uri, în valoare de peste 25.000 de euro. Un vecin de peste drum, care a fost trezit de o alarmă puternică, a văzut patru bărbați ieșind în fugă din magazin și urcând într-o mașină. Unele dintre aceste dispozitive au fost puse online la vânzare în România câteva zile mai târziu.

Belgia. Hoți români, prinși după o greșeală fatală: Unuia dintre ei i s-a lipit o etichetă pe talpă

 

Cu toate acestea, abia după jaful din 15 martie anul trecut din Kortrijk, doi dintre suspecți au putut fi prinși într-un mod remarcabil. Un tichet de vestiar de la o benzinărie din Valonia s-a lipit de piciorul unuia dintre infractori, după care anchetatorii i-au dat de urmă.

Unul dintre ei a fost Elvis M., în vârstă de 28 de ani, care a făcut imediat mărturisiri și a recunoscut și alte trei infracțiuni. La 8 noiembrie 2019, el și alte trei persoane au pătruns prin efracție într-un magazin Base din Bruges, de unde au fugit cu 36 de telefoane mobile. La 29 noiembrie a aceluiași an, s-au stabilit în Kortrijk, unde au spart ușa de intrare a magazinului Base.

Elvis M. a fost prezent la toate faptele și este acum condamnat la trei ani de închisoare. Un complice, Artur P., în vârstă de 20 de ani, a fost prezent la actele comise în 2019 și a primit efectiv doi ani de închisoare. Un al treilea român, care a fost absent, a primit aceeași sentință. Alți trei bărbați, pe numele cărora există un mandat european de arestare, trebuie să fie citați din nou. La o audiere anterioară, s-a dispus o pedeapsă de până la 40 de luni pentru ei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel