Ovidiu Burdușa: "Gândul meu se îndreaptă către comunitatea românească din Ucraina"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Senator american: 10 miliarde de dolari pentru criza apărută în Ucraina
Senator american: 10 miliarde de dolari pentru criza apărută în Ucraina

Ovidiu Burdușa, fostul șef al Departamentului Românilor de Pretutindeni și actual vicepreședinte al PNL Italia, transmite un mesaj în contextul invaziei armatei ruse în Ucraina. 

România trebuie să acorde tot sprijinul membrilor comunității de români din Ucraina, în contextul în care Rusia a invadat această țară, susține Ovidiu Burdușa, fostul șef al Departamentului Românilor de Pretutindeni și actual vicepreședinte al PNL Italia. În mesajul său, Burdușa transmite un gând bun către românii din Ucraina și către ucraineni, precizând că "vom rămâne uniți în fața războiului".  

"Acțiunile militare de agresiune ale lui Vladimir Putin încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Putin a anunțat la televizor autorizarea operațiunilor militare din Donbass și a transmis soldaților ucraineni să depună armele.

Ca un dictator, a ordonat țărilor străine să evite amestecul, amenințând că vor exista consecințe nemaivăzute până acum. Au fost raportate explozii la Kiev și în alte mari orașe din Ucraina care pun în pericol viața a milioane de civili. Trăim vremuri pe care nu credeam a le prinde, vremuri care ne arată cât de fragilă este pacea.

Trebuie să fim uniți și solidari cu cei afectați de acest conflict militar. Ucraina trebuie sprijinită de lumea liberă.

Gândul meu se îndreaptă către comunitatea românească din Ucraina. M-a impresionat profund imaginea transmisă de televiziunile străine din Ucraina cu grupul de oameni care se rugau în genunchi în piața centrală a orașului, pentru pace și sănătate.

Sunt cu gândul la comunitatea de români din Ucraina, semeni de-ai noștri cu care am colaborat foarte bine în mandatul meu la conducerea DRP. Guvernul României, prin DRP, a finanțat peste 5.500 de burse pentru copiii care studiază în limba română. De asemenea, am finanțat zeci de proiecte ale Asociațiilor românești din Ucraina.

România trebuie să le acorde întreg sprijinul și asistență umanitară dacă situația o va cere.

Suntem uniți, fără teamă și rămânem neclintiți în fața amenințării Rusiei!

Europa nu va trăi în teroare și vom rămâne uniți în fața războiului!", este mesajul postat pe pagina sa de Facebook de către Ovidiu Burdușa.

Rusia a invadat Ucraina în această dimineață

 

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de "abuzuri" şi "genocid" din partea guvernului ucrainean. 

Vezi aici desfășurarea evenimentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel