Orașul Harkov, făcut una cu pământul. Aproape 1.400 de clădiri au fost distruse. Printre ele școli și grădinițe

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Orașul Harkov, făcut una cu pământul. Aproape 1.400 de clădiri au fost distruse. Printre ele școli și grădinițe.
Orașul Harkov, făcut una cu pământul. Aproape 1.400 de clădiri au fost distruse. Printre ele școli și grădinițe.

Orașul Harkov din Ucraina a fost   practic ras de pe fața pământului. Bombardamentele au distrus  aproape 1.200 de clădiri cu multe etaje, 53 de grădinițe, 69 de școli și 15 spitale.

Datele au fost anunțate de primarul orașului Igor Terehov. „Până în prezent, au fost distruse 1.410 obiecte de infrastructură, dintre care 1.177 sunt clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, 53 de grădinițe, 69 de școli și 15 spitale. Acesta este rezultatul agresiunii Federației Ruse”, a spus Terehov.

Primarul orașului Harkov a mai declarat că orașul este curățat în urma bombardamentelor. ”Curățăm orașul. 104 mașini sunt astăzi pe traseu și scot gunoiul”, a mai spus primarul. Aproximativ 30% dintre oameni au părăsit deja orașul. În același timp, unii se întorc înapoi, scrie pravda.com.ua.

 

Zelenski: „Am găsit uniforme de paradă în primele convoaie rusești capturate. Credeau că vor defila pe Maidan în 3-4 zile”

 

În primele convoaie rusești capturate după declanșarea invaziei ruse, ucrainenii au găsit uniforme de paradă, ceea ce sugerează că Vladimir Putin a crezut că totul se va încheia rapid, iar rușii erau pregătiți pentru marșuri de victorie în 3-4 zile, a declarat președintele Volodimir Zelenski în primul interviu acordat unor jurnaliști ruși.

Între timp, interviul a fost interzis în Rusia, dar președintele ucrainean l-a postat pe conturile sale sociale și au început să apară fragmente cu declarațiile lui, preluate de Digi24.

Zelenski crede că lui Putin i s-a spus că ucrainenii ar saluta o invazie rusă. „Cred că (lui Putin) i s-a spus că noi (ucrainenii) îi așteptăm cu flori și zâmbete, că situația este foarte proastă, că actualul președinte (Zelenski) și partidul nu sunt susținuți. Eu cred asta în proporție de 99,9%”, a afirmat președintele Ucrainei.

„Ar fi amuzant, dacă nu ar fi atât de tragic. O defilare a tancurilor pe Maidan (piața centrală din Kiev, simbol al protestelor care au dus la căderea regimului favorabil Moscovei - n.r.), în a treia sau a patra zi de război!”, a menționat președintele ucrainean.

 

Distrugeri mai mari ca în Cecenia

 

Vorbind cu un grup de jurnaliști ruși prin intermediul unei videoconferințe, Zelenski a declarat că invazia Rusiei a provocat distrugerea orașelor rusofone din Ucraina și a spus că pagubele sunt mai mari decât războaiele rusești din Cecenia.

El spune că suburbii întregi din jurul Kievului și orașe precum Volnovaha au fost rase de pe fața pământului. „Nu mai există case. Nu mai există străzi. Nici măcar nu le putem arăta aceste imagini ucrainenilor, atât sunt atât de îngrozitoare. Invazia Rusiei a fost brutală dincolo de orice imaginație, a povestit Zelenski.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel