Omleta perfectă. Ingredientul secret, dezvăluit de un chef american

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
omleta_reteta
omleta_reteta

Cei mai mulți oameni pregătesc omleta, punând, pe lângă ouă, legume, preparate din carne, verdețuri sau alte ingrediente, după care prăjesc totul într-o tigaie. Și n-ar fi nimic greșit în asta dacă n-ar exista o rețetă ce transformă o simplă omletă într-un preparat delicios.

Ca omleta să iasă pufoasă și cu un gust deosebit, trebuie să știți care este ingredientul magic, care a fost dezvăluit de un chef american celebru, Alton Brown. Bucătarul, care a realizat show-ul culinar ”Good Eats”, în Statele Unite ale Americii, și a semnat cărți de bucate, a venit cu ideea de a folosi ceva ce nimănui nu i-ar da prin cap să utilizeze într-o astfel de rețetă.

Chef Alton Brown a dezvăluit care este ingredientul magic pentru ca omleta să iasă perfectă în cartea sa intitulată ”Everyday Cook”. Când pregătește un astfel de mic dejun, americanul sparge trei ouă într-un bol, iar înainte de a le amesteca, adaugă peste ele o linguriță de maioneză și una de apă. Abia apoi începe să le bată bine. ”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”, a explicat chef Alton Brown.

În plus, chef Alton Brown a dezvăluit cum face omleta perfectă. Bucătarul recomandă ca într-o tigaie, de preferat antiaderentă, să fie încins unt, în loc de ulei de orice fel. La final, el adaugă sare și piper, după gust. În acest fel, omleta perfectă va ajunge în farfurie savuroasă, cu o textură plăcută, pufoasă, și cu un gust prin care va întrece orice alt astfel de preparat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel