Maioneză din cartofi. Secretul rețetei perfecte fără ouă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
maioneza_din_cartofi
maioneza_din_cartofi

Există o mulțime de variante de maioneza fără ouă, pe care le poți încerca pentru a înlocui maioneza făcută din ouă.  Vă propunem azi o rețetă simplă de maioneză din cartofi. Este perfectă pentru mesajele festive din perioada postului!

 

Cum prepari maioneza de post, care dă savoare oricărui preparat. Cartofii se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă la răcit.

Din cartofii fierți se prepară un piure în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, amestecând continuu. Compoziția se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită. Se adaugă sare după gust. 

 

Sfaturi practice

 

Uleil pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Poți opta pentru ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline extravirgin, caz în care maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.

Muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere sau iute, iar consistența sa ar trebui să fie cremoasă. După preferințe, poți opta și pentru un muștar cu boabe, dacă vrei să prepari un sos de maioneză special. Folosește doar suc proaspăt stors de lămâie, deoarece  sucul de lămâie cumpărat poate da o aromă ciudată maionezei. 

Odată ce ai obținut sosul de maioneză potrivit, trebuie să știi că maioneza se păstrează la rece, deoarece se poate altera destul de repede. În frigider, maioneza poate fi păstrată aproximativ două zile. În plus, e recomandat să consumi maioneza cât mai repede după ce ai preparat-o, fie că o adaugi într-o salată boeuf, de cartofi sau de vinete. 

Poftă bună. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel