Ciorbă de varză murată. Rețeta și ingredientul secret cu care nu dai greș niciodată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ciroba_de_varza_murata
ciroba_de_varza_murata

Ciorba de varză murată este populară în bucătăria rusă, poloneză, slovacă și ucraineană. Ciorba de varză este cunoscută sub numele de kapuśniak sau kwaśnica în poloneză, kapustnica în slovacă și капусняк (kapusnyak) în ucraineană. Se găsește și în bucătăria cehă, germană, franceză, finlandeză  și suedeză.

Aveți nevoie de o varză murată mai micuță, o ceapă, doi morcovi, 250 de grame de ciuperci, trei cartofi, o rădăcină de pătrunjel, una de păstârnac, o țelină, ulei de floarea soarelui, roșii fără pieliță, un vârf de linguriță de nucșoară, un vârf de linguriță de cimbru, un praf de sare, un praf de piper, mărar.

Zarzavaturile dau prin răzătoarea cu ochiuri mari, ciupercile se taie cubulețe, iar cartofii - felii mai groase pe lungime. Ceapa se taie mărunt, iar varza - fideluță. Căliți în uleiul încins ceapa și zarzavaturile, apoi adaugați varza și aproximativ 150 de mililitri de apă fierbinte.

Citeste si: Fursecuri rapide din doar trei ingrediente. Preparați-le și nu veți regreta

Se lasă totul să fiarbă timp de 15 minute la foc potrivit. Completați cu aproximativ un litru și jumătate de apă caldă după ce scade. Când dă în fiert, se adaugă roșiile fără pieliță, cimbrul, nucșoara, sarea și piperul după gust. Lăsați să fiarbă încă 5 minute. Ciorba se servește fierbinte, garnisită cu mărar verde și cimbru. 

 

Trucuri pentru o ciorbă delicioasă

 

În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă.

În oala de fiert ciorba, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul și țelina. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi se lasă la fiert.

Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel